Yavuz Ağıralioğlu, Akşener'in Altılı Masa'ya dönmesine 'evet' dedi mi; kendisine sorduk

Yavuz Ağıralioğlu, Akşener'in Altılı Masa'ya dönmesine 'evet' dedi mi; kendisine sorduk
Candan YıldızSeçim sonuçları sonrası muhalefet cephesinden yapılan açıklamalar, o açıklamaların peşine düşmek seçimlere giden süreçte neler yaşandığını da deşifre ediyor.Ayfon-Kocatepe’de “Ben demiştim, hayat beni...

Candan Yıldız

Seçim sonuçları sonrası muhalefet cephesinden yapılan açıklamalar, o açıklamaların peşine düşmek seçimlere giden süreçte neler yaşandığını da deşifre ediyor.

Ayfon-Kocatepe’de “Ben demiştim, hayat beni haklı çıkardı” tonunda konuşan Meral Akşener, o gün bir grup gazetecinin, “Altılı Masa’ya dönme kararını nasıl aldınız?” sorusuna yanıt verirken dedi ki “Tolga Akalın, Rıdvan Uz, Bilge Yılmaz, Ümit Dikbayır baktı bana doğru. Aslında karşıydılar o masaya oturmama. Ve sonuç itibariyle diğerleri “Evet” dedi. Bunlar yalnızca açıkça “Hayır” dediler. Kabul edenler, kabul etmeyenler diye oyladım. Yavuz Ağıralioğlu da “Evet” dedi buna. Partim karar aldı, ben gittim.”

Yavuz Ağıralioğlu ismi dikkatimi çekmişti. Zira Altılı Masa’nın İyi Parti’ye “pusu kurduğunu” savunan ve partisinden istifa eden Ağıralioğlu, Akşener’in Masa’ya dönmesine “Evet” mi demişti?

Kaynaklarım Ağıralioğlu’nun o kritik günde İyi Parti Kurucular Kurulu Üyesi Rıdvan Uz gibi ‘Hayır’ dediğini aktardılar.

Hatta o toplantıda İyi Partili bir milletvekilinin Ağıralioğlu’nu işaret ederek, “Eli havada” diye espri yaptığını, yani ‘Evet’ dediğini ima ettiğini ancak Ağıralioğlu’nun “Rıdvan bey gibi düşünüyorum” dediğini benimle paylaştı.

Yavuz Ağıralioğlu’nu da aradım. Akşener’in Masa’ya dönüp dönmemesiyle ilgili oylamada 'Evet' mi dediğini sordum.

Ağıralioğlu konuya girmek istemedi. Ayrıldığı partisiyle polemik yaşamak istemediğini belirterek “Genel Başkan o gün çok üzgündü, yorgundu, fark etmemiş olabilir. Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili alınan İyi Parti’nin grup kararını da imzalamadım, karar sürecine de katılmadım, zaten milletvekili adayı da olmadım” dedi.

Tabii ki Akşener’in partisinde “Evet” ve “Hayır” diyenlerin adını neden açıkladığı merak konusu?

Siyasetin kapalı kapılar ardındaki yüzüne mi vurgu yapmak istedi acaba?

Sonuçta Ağıralioğlu partisinden ayrılırken “Partimiz istiskal edildi. İyi Parti’nin emekleri ziyan edildi” diyen, Kılıçdaroğlu’nun adaylığının “dayatıldığı” savunan bir siyasetçi olarak Akşener’i de dolaylı olarak eleştirmiş oldu.

Ağıralioğlu’nu yakalamışken Büyük Birlik Partisi Genel Başkanlığı söylentilerini de sordum.

“Öyle bir şey yok. Ne hürmetsizlik yaparım ne de ayrıldığım bir partiye dönerim” yanıtını verdi.