Yeğenini çöp evde kilitli tutan sanık bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı

Yeğenini çöp evde kilitli tutan sanık bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı
Bursa’da öz yeğenini yaşadığı çöp evin bir odasında yaklaşık 1 yıl kilitli tuttuğu için 27 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan K.P.A., bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin...

Bursa’da öz yeğenini yaşadığı çöp evin bir odasında yaklaşık 1 yıl kilitli tuttuğu için 27 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan K.P.A., bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 4 Ekim’e erteledi.

K.P.A.'nın kirasını ödememesi üzerine geçen yıl, ev sahibi yargı yoluna başvurdu. Süreç sonunda evin tahliye edilmesi kararı verildi. Ev sahibi, eve girdiğinde dairenin çöplerle dolu olduğu görüldü. Bursa’da Nilüfer Belediyesi ekipleri, temizlemek için girdikleri çöp evde, 9 yaşındaki C.M.A.’yı baygın halde buldu. Çocuğun, teyzesi K.P.A. tarafından evin bir odasında kilitli tutulduğu ortaya çıktı; gözaltına alınan K.P.A. tutuklandı.

Çocuğun saçlarıyla tırnaklarının uzadığı, çok zayıfladığı ve vücudunda yaralar olduğu görüldü. Çocuğun beslenme ihmali nedeniyle organlarında ve vücudunda kalıcı hasar kalabileceği, "Eğer bulunmasaydı hayatını kaybedebileceği" belirlendi.

Çocuğun annesinin K.P.A.'nın ablası Y.A. olduğu belirlenmiş; çocuk, savcılık kararıyla Antalya'da yaşayan annesine teslim edilmişti. Daha sonra C.M.A. ile K.P.A.'nın 16 yaşındaki kızı E.Z.A., Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerince koruma altına alınmıştı. C.M.A., Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi görmeye başlamıştı.

Tutukluluk halinin devamın karar verildi

"İhmali davranışla adam öldürmeye teşebbüs", "çocuğa eziyet", "çocuğu kaçırma" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçlarından toplam 27 yıl hapis istemiyle hakkında dava açılan K.P.A., yargılandığı Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün ikinci kez hakim karşısına çıktı. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı eksik evrakın tamamlanması için 4 Ekim'e erteledi.