Yeni Şafak tam bir propaganda aparatı gibi çalıştı

Yeni Şafak tam bir propaganda aparatı gibi çalıştı
İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin seçim döneminde bir "propaganda aparatı" gibi çalıştığı ortaya çıktı. Albayraklar'a ait gazetenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde yaptığı reklam çalışmalarına...

İktidara yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak gazetesinin seçim döneminde bir "propaganda aparatı" gibi çalıştığı ortaya çıktı. Albayraklar'a ait gazetenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu aleyhinde yaptığı reklam çalışmalarına milyonlarca lira harcadığı öğrenildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü grup toplantısında “Bir gazete nasıl olur da 3 milyon liraya yakın bir reklamı verir, Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı seçilmesin diye. Yeni Şafak gazetesinden söz ediyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, Mehmet Şimşek'e seslenerek “Hazine ve Maliye Bakanı’na çağrı yapıyorum, ahlâklıysan o 3 milyon TL’yi nasıl buldu, inceleyeceksin” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak, bugünkü manşetinde Kılıçdaroğlu’na ithafen "Sana yanlış bilgi vermişler: Üç değil beş milyon harcadık" diye yazdı.

Detaylar ortaya çıktı

Yeni Şafak gazetesinin seçimden önce Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu kötülemek için bir yayın organı olmaktan çıkıp, AKP’nin propaganda aparatına dönüşmesine ilişkin detaylar ortaya çıktı.

Sadece Facebook için harcanan para 3 milyon

İddiaya göre, Yeni Şafak gazetesi sadece Facebook üzerinden değil, tüm sosyal medya platformlarından Kılıçdaroğlu aleyhinde yaptığı reklam çalışmalarına milyonlarca lira harcadı.

Kılıçdaroğlu, Facebook’a 3 milyon lira harcandığını söylese de, aslında bu sadece Facebook için harcanan para.

Yeni Şafak hazırladı, Albayrak grubu yaygınlaştırdı

Dikkati çeken diğer nokta ise Albayrak grubunun videoları Yeni Şafak'a hazırlatması. İddiaya göre, Yeni Şafak videoları hazırladı, bağlı olduğu Albayrak grubu ise yaygınlaştırdı. Hatta videoların yaygın bir şekilde izlenebilmesi için Albayrak grubu, SMS’ler attı ve tüm iletişim ağlarında yaygınlaştırılmasını sağladı.

Albayrak grubundan atılan SMS şöyle:

"Değerli yöneticilerimiz ve çalışma arkadaşlarımız,
Yeni Şafak tarafından hazırlanan "Cesur adama vefa borcumuz var" videosunu buraya tıklayarak izlemenizi ve çevrenizle paylaşmanızı istirham ederiz.

Tek SMS'te 5 sosyal medya platformu

Söz konusu SMS 5 ayrı mecraya yönlendiriyor. SMS Facebook, Twitter, Youtube, Linkedin, Instagram sekmeleri yer alıyor.

Kılçdaroğlu'na uygulanan yasak, neden Albayrak grubuna da uygulanmadı?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu sadece Facebook dedi ama 5 ayrı mecraya adeta "bombardıman" yapıldığı ortaya çıktı. Şimdi akıllarda, "Kılıçdaroğlu’nun kampanya esnasındaki SMS’lerine 'propaganda yapıldığı' iddisıyla bloke konulmuşken, Albayrak grubuna aynı yasak neden uygulanmadı, kaç SMS atıldı?" sorusu var.

Cevabı merak edilen diğer sorular ise şöyle:

Sadece Facebook için harcanan para 3 milyon lira ise diğerleri için kaç lira harcandı?

Propaganda parası Albayrak grubundan mı, Yeni Şafak'tan mı alındı?

İzlenme başına alınan ne kadar para harcandı?

Kılıçdaroğlu'na SMS yasağı konulurken Yeni Şafak ya da Albayrak grubu bu konuda nasıl özgür olabiliyor?