Yeraltında açlık grevi yapan madencilerden biri fenalaşarak hastaneye kaldırıldı: "Bugün beşinci!"

Yeraltında açlık grevi yapan madencilerden biri fenalaşarak hastaneye kaldırıldı: "Bugün beşinci!"
Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde bulunan SSS Yıldızlar Holding’e bağlı Doruk Madencilik işçileri, haklarını alamadıkları gerekçesiyle yer altında başlattıkları açlık grevinin 3. gününde. Grevdeki işçilerden biri,...

Eskişehir’in Mihalıççık ilçesinde bulunan SSS Yıldızlar Holding’e bağlı Doruk Madencilik işçileri, haklarını alamadıkları gerekçesiyle yer altında başlattıkları açlık grevinin 3. gününde. Grevdeki işçilerden biri, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Ankara’nın Nallıhan ve Beypazarı ilçeleri ile Eskişehir’in Mihalıççık ilçesi arasında faaliyetlerini sürdüren Yunus Emre Termik Santrali ve maden işletmesinde çalışan 165 işçi hem ekonomik hem de sosyal haklarını alamadıklarını belirterek 6 gün önce oturma eylemine başladılar. Sonuç almayan işçiler, 2 gün önce eylemlerini açlık grevine dönüştürdüler.

Gazeteci Nagihan Yılkın'ın paylaştığı bilgiye göre Eskişehir'de açlık grevindeki işçilerden biri fenalaştı ve hastaneye kaldırıldı. İşçinin sedyeyle dışarı çıkarıldığı anları kayda alan kişinin, “Bugün çıkartılan beşinci arkadaşımız. Daha kaç arkadaşımız böyle çıkarılacak, madencinin sesi ne zaman duyulacak?” dediği duyuldu.

Açlık grevinde olan maden işçilerinin belirttiğine göre sağlık durumları giderek kötüleşiyor. İşçilerin genelinde halsizlik ve ishal başlamış.

TIKLAYIN | Madenciler hakları için yeraltında açlık grevinde: Sesimizi duyan var mı?