Yerel seçim mesaisi başladı: 3 AKP - 6 MHP

Yerel seçim mesaisi başladı: 3 AKP - 6 MHP
Cumhur ittifakı bileşenleri AKP ve MHP yerel seçime girereken 3 ilde AKP ve 6 ilçede MHP adaylarını destekleme kararı aldı. Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP, 31 Mart seçimlerine ilişkin stratejilerini şekillendiriyor.Yeni Şafak'ın...

Cumhur ittifakı bileşenleri AKP ve MHP yerel seçime girereken 3 ilde AKP ve 6 ilçede MHP adaylarını destekleme kararı aldı.

Cumhur İttifakı ortakları AKP ve MHP, 31 Mart seçimlerine ilişkin stratejilerini şekillendiriyor.

Yeni Şafak'ın görüştüğü AKP kaynaklarına göre, Bursa, Balıkesir ve Samsun'da ortak adayla seçimlere katılacaklar. Ayrıca, üç büyük şehirde de Cumhur ittifakı AKP'nin adayını destekleyecek. İki parti arasında ilçe dağılımı da netlik kazanıyor. Buna göre, Bursa'da Yenişehir ve Harmancık, Balıkesir'de Susurluk ve Gömeç, Samsun'da ise Alaçam ve Asarcık'ta MHP'nin adayıyla seçimlere girilecek.

"Herkesin gönlüne girin"

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Bursa, Balıkesir ve Samsun teşkilatlarıyla Genel Merkez'de bir araya geldi. Erdoğan, iller için mini bir temayül gerçekleştirerek meclis üyeliklerine vurgu yaptı. "Bursa, Balıkesir ve Samsun bizim için çok önemli. Meclis üyelerini şehirlerin demografik yapısına göre belirleyelim. Yerel seçimler büyük önem taşıyor. Çok iyi hazırlanmamız lazım. Herkesin gönlüne girin" talimatını verdi.

İlgili haberler:
AKP’nin İstanbul için yaptığı temayül yoklamasından sürpriz isim