Yeşil Sol Partili milletvekili kadın voleybolcuları kutladı, işitmediği hakaret kalmadı

Yeşil Sol Partili milletvekili kadın voleybolcuları kutladı, işitmediği hakaret kalmadı
Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, Kadın Voleybol Milli Takım’ı başarısından dolayı tebrik etti, sosyal medya kullanıcılarının bir bölümünün linçine maruz kaldı. Çelenk’e Amedspor’un karşı karşıya...

Yeşil Sol Parti Diyarbakır Milletvekili Sevilay Çelenk, Kadın Voleybol Milli Takım’ı başarısından dolayı tebrik etti, sosyal medya kullanıcılarının bir bölümünün linçine maruz kaldı. Çelenk’e Amedspor’un karşı karşıya kaldığı haksızlıklar hatırlatıldı, Kadın Voleybol Milli Takımı’nın başarısına ilişkin kutlama mesajından ötürü hakaretler sıralandı.

Sevilay Çelenk o mesajında, “Voleybolcularımız muhteşem ötesiydi. Büyük bir heyecan yaşattılar. İyi olan ne varsa orada kadınlar var! Bravo” ifadelerini kullandı.

Verilen yanıtların çoğunda Çelenk’e hakaret edildi. Hakaret içermeyen bazılarında ise, “Boş parti ve vekilleri, size oy veren biz Kürtlere yazıklar olsun” eleştirisi, “Sevilay senden utanıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Bir kullanıcı ise “Cebinize üç kuruş vekil maaşı girince kendinizi Beyaz Türk sanıyorsunuz, Ebrar seni sokakta görse yüzüne tükürür halbuki ki” ifadelerini kullandı.

Suçlamalar, hakaretler üzerine Sevilay Çelenk bir paylaşım daha yaptı. Amedspor’a da sahip çıktıklarını, kutlama mesajını kadın dayanışması çerçevesinde attığını söyledi, şu ifadeleri kullandı:

“AmedSpor’un her zaman yanındaydık, yanındayız, yanında olacağız! Diyarbakır’da geçen hafta Amed Spor’a il yöneticilerimizle birlikte yaptığımız ziyarette de söylediğimiz gibi, Amed Spor yalnız değildir. Gururumuzdur.  Son saldırıyı da bir kez daha lanetliyoruz!

Fakat akıl almaz saldırılara maruz kalan kadın voleybolcularla dayanışmamızdan ve başarılarını kutlamamızdan bu denli rahatsız olup küfredenlere söyleyecek tek cümlem var: Kadınların asla yalnız yürümemesi gerektiği bir kez daha görüldü.

Bir tek “voleybolcularımız” sözünün harekete geçirdiği bu ağır nefret söylemi de bu bahaneyle araya sıkıştırılan HDP karşıtı ifadeler de kabul edilemez.

Kadınlar Kürt, Türk, Ermeni, Kübalı… Birbirlerini de LGBT’leri de asla yalnız bırakmayacak! Cinsiyet eşitliği, barış ve demokrasi mücadelesi bunu gerektirir.”

CHP Diyarbakır Milletvekili Türkan Elçi'ye de linç kampanyası

Sevilay Çelenk gibi, Diyarbakır’da faili meçhul bir cinayete kurban giden, eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin eşi, CHP Diyarbakır Milletvekili Türkan Elçi de benzer bir linç kampanyası ile karşılaştı.

Türkan Elçi, Füruğ Ferruhzad’ın “Kuş ölür sen uçuşu hatırla” şiirini Vargas’ın smaç fotoğrafıyla paylaştı, kadın voleybolculara hem destek verdi hem de tebrik etti. Elçi’nin paylaştığı “Denizin bittiği yerde başlayan göğün mavisine inanırdım. Bir de ensemdeki dövmeye inanırdım. Kuş Ölür Sen Uçuşu Hatırla” mısralarına da hakaret içerikli çok sayıda yanıt geldi.

Bunun üzerine CHP Milletvekili sert çıktı ve yeni mesajında, “Yaptığım bu paylaşımdan ne de çok rahatsız oldunuz. Küfürler gırla. Üstelik utanmadan Kürtçe isimli hesaplardan yazıyorsunuz. Kürt olmadığınız, kimin trolü olduğunuz o kadar belli ki. Kimse yutmaz kusura bakmayın. Gerçek yüzlerini saklayan maskeliler ordusu” dedi.