Yılmaz Tunç’tan Can Atalay yorumu: AYM ve Yargıtay arasında görüş farkı ortaya çıkmıştı!

Yılmaz Tunç’tan Can Atalay yorumu: AYM ve Yargıtay arasında görüş farkı ortaya çıkmıştı!
AYM TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için ikinci kez hak ihlali kararı verdi. AYM’nin kararının ardından gözler yerel mahkemeye çevrilirken Can Atalay’ın tahliyesine ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yargıtay'ımızla...

AYM TİP Hatay Milletvekili Can Atalay için ikinci kez hak ihlali kararı verdi. AYM’nin kararının ardından gözler yerel mahkemeye çevrilirken Can Atalay’ın tahliyesine ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Yargıtay'ımızla Anayasa Mahkememiz arasında bir görüş farkı ortaya çıkmıştı. Bu görüş farkından dolayı bir kararsızlık söz konusu oldu” dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TBMM Genel Kurulu’nda Adalet Bakanlığı bütçesinin görüşmelerinin ardından Gezi davası kapsamında 18 yıl hapis cezası alan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği ikinci hak ihlali kararı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tunç yaptığı konuşmada, "Kısa karar verildi. Ardından gerekçeli kararın da yayınlanması lazım. Sonraki süreçte Resmi Gazete’de yayınlanır. Sonraki süreçte yine yargı süreci içerisinde tüm bunlar değerlendirilecek hususlardır. Anayasa Mahkemesi'nin önceki ihlal kararına Yargıtay dairesi uymamıştı. Uymamasının gerekçelerini daha önce konuşmuştuk, Anayasamızın 83., 14. ve 148. maddesi ile Anayasamızın 148/14 fıkrasıyla. Tüm bunları değerlendirecek olan elbette ki olay mahkemenin önüne geldiğinde o mahkemeleri değerlendiriyor. Bu maddelerin yorumlanması bakımından Yargıtay'ımızla Anayasa Mahkememiz arasında bir görüş farkı ortaya çıkmıştı. Bu görüş farkından dolayı bir kararsızlık söz konusu oldu. Bu yeni bir karar. Bu kararın değerlendirmesini yine ilgili mahkemeler yapacaktır. Süreci takip edeceğiz" şeklinde konuştu.