YSP Eş Sözcüsü Akın: Daha ne kadar bomba patlayacak?
Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, "Başta Kürt sorunu olmak üzere toplumsal sorunlarımızı barışçıl ve demokratik siyaset zemininde çözme ihtiyacımız var. Artık onurlu ve adil bir barışa şans tanıma zamanı gelmiştir....
Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, "Başta Kürt sorunu olmak üzere toplumsal sorunlarımızı barışçıl ve demokratik siyaset zemininde çözme ihtiyacımız var. Artık onurlu ve adil bir barışa şans tanıma zamanı gelmiştir. Daha ne kadar bomba patlayacak, daha ne kadar toplumsal olarak insanların düşmanlaşmasını ve kutuplaşmasını sağlayacak siyasetinize devam edeceksiniz?.. Artık yeter diyoruz." dedi.
Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi yeni yasama yılının ilk grup toplantısını gerçekleştirdi.
Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
Akın'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:
Kürt meselesi çözülmedikçe Türkiye halkları ağır bedeller ödüyor sözümüzü çarpıtarak Türk milleti bedel ödeyecek denilerek yapılan manipülasyonları kınıyoruz.
Ne yazık ki 2 gündür olağanüstü koşullarda birçok arkadaşımızın gece baskınlarıyla hukuksuz bir şekilde gözaltına alınmasıyla karşı karşıya kaldık. Buradan demokratik siyasete dönük bu müdahaleyi kabul edilemez bulduğumuzu. Ve arkadaşlarımızın serbest bırakılmasını özellikle istiyoruz.
"Daha ne kadar toplumsal olarak insanların düşmanlaşmasını sağlayacak siyasetinize devam edeceksiniz?"
Başta Kürt sorunu olmak üzere toplumsal sorunlarımızı barışçıl ve demokratik siyaset zemininde çözme ihtiyacımız var. Artık onurlu ve adil bir barışa şans tanıma zamanı gelmiştir. Demokratik siyasetin önünü açılması zamanı gelmiştir. Bunun için bütün zeminlerin en doğru şekilde kullanılması zamanı gelmiştir. Daha ne kadar bomba patlayacak, daha ne kadar şiddet ortamı devam edecek, daha ne kadar toplumsal olarak insanların düşmanlaşmasını ve kutuplaşmasını sağlayacak siyasetinize devam edeceksiniz?. Artık yeter diyoruz. Bu sürecin böyle gitmesi mümkün değildir barışa şans verin diyoruz.
YSP olarak ısrarla söylediğimiz söylerimizi tekrar ediyoruz; Sorunlarımızın kronikleşmeden tüm toplumsal sorunlarımızın çözümünün yeri meclis olduğunu biliyoruz.
Yeni Anayasa
AKP ve MHP iktidarı eliyle inşaa edilmeye çalışılan tek adam rejimi, meclisi işlevsiz kılmak için her türlü yöntemi deneyerek, noter haline getirilmeye çalıştı. Biz bunu kabul etmiyoruz.
Meclis konuşması sırasında AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, büyük ölçüde herkesi kapsayan şekilde anayasa tartışması yapacaklarını söylediler. Kopenhag kriterlerini Ankara kriteri olarak uygularız dediler. Biz Ankara kriterinin ne olduğuna bakmaya çalıştık.
Kopenhag kriterleri hukukun üstünlüğüdür. Yarattığınız hukuksuzluk Ankara kriterleri mi olacak?
Mevcut anayasanın en temel demokratik ilkelerini uygulamadan mı hukukun üstünlüğünü sağlayacaksınız?
Bizim iddiamız şudur. Türkiye'de demokratik bir ortam yaratılmadan, kapalı kapılar ardından AKP ve MHP'nin hazırlamış olduğu anayasayı Meclis'ten geçirmesi söz konusu değildir.
Türkiye'deki mevcut ekonomik durum, yoksulluk, açlık ve aynı zamanda çalışanların durumu bu kadar vahimken, emeklilerimiz yaşayamaz hale gelmişken bu insanların mevcut durumunu iyileştirmek için Ocak ayını bekleyen bir anlayışı kabul etmiyoruz.
Bu ekonomik koşullarda Türkiye'yi yönetmek mümkün değil. Aynı zamanda Ayanasay'ı herkesin katıldığı benim 'Anayasam' diye yapma iddianız var. Bunun gerçekçi olmadığını bir kez daha duyurmak istiyoruz."
Kongre 15 Ekim'de
15 Ekim'de özgürlük için yeniden buluşma şiarıyla yapacağımız kongrenin Türkiye'de bütün halkların özgürlüğü, eşitliği için çok önemli olduğunu düşünüyoruz."