YSP'de kongre süreci; eş başkanlık için Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları’nın adı öne çıkıyor

YSP'de kongre süreci; eş başkanlık için Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları’nın adı öne çıkıyor
15 Ekim'de gerçekleşecek olan Yeşil Sol Parti olağanüstü büyük kongresinde eş genel başkanları kapsayacak şekilde parti yönetimi ve politikalarında önemli değişiklik yapılması bekleniyor. BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın...

15 Ekim'de gerçekleşecek olan Yeşil Sol Parti olağanüstü büyük kongresinde eş genel başkanları kapsayacak şekilde parti yönetimi ve politikalarında önemli değişiklik yapılması bekleniyor.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, eş başkanlık için Siirt Milletvekili Tuncer Bakırhan ile Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları Oruç’un isimleri öne çıktı. Büyük kongrede, isim değişikliğinin yanı sıra, eş genel başkanları kapsayacak şekilde parti yönetimi ve politikalarında önemli değişikliğe gidilecek.

Kongre sonrasında yerel seçim sürecine yoğunlaşacak olan parti, yerel seçimlerde sadece muhalefete değil, iktidar partisine de “müzakere” kapılarını açık tutacak.

Yeni dönemde, Kürt sorununun çözümü için kampanya başlatılması, bu kapsamda parti yönetici ve milletvekillerinin, 1 Ekim’de Meclis’te, yeni anayasa çağrısı yapan AKP’yle masaya oturmak için, Abdullah Öcalan’a tecride (görüş yasağı) ve kayyım uygulamasına son verilmesi koşulunu da içeren “deklarasyon” açıklaması planlanıyor.