Yunanistan'daki infaz | FETÖ soruşturmasından kaçan Süleyman D. isimli kişinin infazdaki payına ilişkin yeni iddialar

Yunanistan'daki infaz | FETÖ soruşturmasından kaçan Süleyman D. isimli kişinin infazdaki payına ilişkin yeni iddialar
Gazete Pencere Haber MerkeziYunanistan'da Daltonlar'la çetesi ile bağlantılı altı kişinin infaz edilmesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.Lutsa'daki cinayete ilişkin yeni bilgileri, Yunanistan'ın bilinen gazetelerinden...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Yunanistan'da Daltonlar'la çetesi ile bağlantılı altı kişinin infaz edilmesiyle ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı.

Lutsa'daki cinayete ilişkin yeni bilgileri, Yunanistan'ın bilinen gazetelerinden Kathimerini'den Yannis Souliotis'in haberine göre cinayetten kısa bir süre sonra "Eleftherios Venizelos" havaalanında tutuklanan Süleyman D.'nin, pazartesi öğleden sonra Loutsa'da altı Türk'ün infazına yönelik planın uygulanmasında aktif rol oynadığı iddia edildi.

Haberde, birden fazla kaynağın faillerin en az dört kişi olduğunu ifade ettiği, ateş açılmadan saniyeler önce de mavi Ford Focus'un sürücü koltuğunda 32 yaşındaki Süleyman D. olduğunu söylediği yazıldı.

Öldürülen kişilerin pazartesi günü öğleden sonra İtalya'ya seyahat edeceklerinin belirtildiği haberde Süleyman D'nin infaz edilenlerle 'dostane' ilişki kurduğu, onları havaalanına götürmek için 'gönüllü' olduğu ifade edildi.

Süleyman D'nin Spata havaalanına mesafenin kısa olduğunu söyleyerek onları Alman plakalı Ford'a binmeye ikna ettiği ettiği belirtildi.

FETÖ iddiasıyla Türkiye'den kaçan, polis ya da MİT mensubu olduğu iddia edilen Süleyman D'nin hile yaparak bu kişileri kandırdığı ve pusuya düşürdüğü belirtilen haberde "Acropoleos ve Arionos caddelerinin kavşağında sürücü kapısını açtı ve mavi Ford'dan atladı" denildi.

Haberde şu bilgilere de yer verildi.

"Dört saldırgan, atmışın üzerinde kurşunla infaz etti. Olay yerine gelen polis altı kişinin olay yerinde öldüğünü, Ford'un motorunun çalıştığını ve sürücü koltuğunun boş olduğunu gördü.

32 yaşındaki Süleyman D'nin olay günü uçak biletini Türkiye üzerinden aldığı ortaya çıktı."

Venizelos Havaalanı'na gelen Süleyman D. amatörce bir hata nedeniyle polisin dikkatini çekti. Röntgen kontrolünden geçen şahsın üzerinde iki adet sahte seyahat belgesi bulundu. Şüphe üzerine gözaltına alındı."