Zelenski, ABD Kongresi’nde konuştu

Zelenski, ABD Kongresi’nde konuştu
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD Kongresi’ne video konferans yöntemiyle bağlanarak açıklamalarda bulundu. Rusya’nın değerlerine ve insanlığa saldırdığını belirten Zelenski, ülkesindeki mağduriyetin daha iyi anlaşılması...

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD Kongresi’ne video konferans yöntemiyle bağlanarak açıklamalarda bulundu. Rusya’nın değerlerine ve insanlığa saldırdığını belirten Zelenski, ülkesindeki mağduriyetin daha iyi anlaşılması için konuşmasını yarıda kesip salondakilere video izletti.

Çeşitli ülkelerin parlamentolarına video konferans ile seslenen Zelenski’nin ilk talebi savunma silahları istemek oluyor. Rusya’nın bombardımanlarına karşı gelmenin tek yolunun S-300 tipi savunma sistemleri olduğunu belirten Zelenski, bu sistemlerin dünyada olduğunu ve kullanmaları için kendilerine tahsis edilmesini istedi.

Zelenski, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:
“Şu anda halkımızın kaderi belirleniyor. Rusya değerlerimize, insanlığa saldırdı. Büyük tarihinizde bizi anlamanız için Ukrayna'nın yaşadıklarını anlayabileceğiniz sayfalar var. Ve size bugün ihtiyacımız var. Rusya binlerce kişi için gökyüzünü ölüm kaynağı haline getirdi. Şimdiye kadar binden fazla füze attı, sayısız bomba yağdırdı. Bu teröre dünyadan bir yanıt istiyoruz. Bir uçuşa yasak bölge istiyoruz. Sizden çok mu şey istiyoruz? Yeni araçlarla hızlıca Rusya’nın işgaline karşı yanıtımızı artırmalıyız. Bir gün daha kaybedilmeden ivedilikle cezalandırılmalılar. Yeni uluslararası kurumlara, yeni ittifaklara ihtiyacımız var. 24 saat içerisinde her türlü ülkeye destek olacak; siyasi, finansal ve silah desteği sağlayabilecek yeni bir birlik kurulmalı.”