Zelenski: Uçakların yüzde 1’ini bize verin

Zelenski: Uçakların yüzde 1’ini bize verin
Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, 30 NATO üyesi ülke liderinin toplandığı NATO Karargahı’ndaki salona video konferans aracılığıyla bağlanarak, taleplerini liderlere doğrudan iletti.NATO’dan yardım taleplerinin cevapsız...

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski, 30 NATO üyesi ülke liderinin toplandığı NATO Karargahı’ndaki salona video konferans aracılığıyla bağlanarak, taleplerini liderlere doğrudan iletti.

NATO’dan yardım taleplerinin cevapsız kaldığını belirten Zelenski, “NATO hala Rus saldırısı altındaki Ukraynalılar’ın ölmesini önleyebilir. Biz NATO üyesi değiliz, ancak bir aydır Batılı değerler için savaşıyoruz” dedi.

Dünyanın gözü önünde barışçı bir devlet ve tüm küresel güvenliklerinin yıllardır askeri teknolojilere ve askeri insan gücüne yatırım yapan Rusya tarafından yok edildiğini kaydeden Zelenski, NATO’dan uçak ve hava sahasını kapatma taleplerine karşılık bulamadıklarını anımsattı. Ukrayna’nın füzelere karşı güçlü silahları olmadığını kaydeden Zelenski, şunları söyledi:

BİNLERCE UÇAĞINIZ VAR
“İnsanlarımızı ve şehirlerimizi korumamız için Ukrayna’nın sınırsız askeri yardıma ihtiyacı var. Bu kadar insanımızı kaybetmeyelim diye sizden uçak istedik. Sizin binlerce savaş uçağınız var. Fakat bir uçak bile vermediniz. Şehirlerimizi korumak için tank istedik. Sizin en az 20 bin tankınız var. Bunların sadece yüzde birini istiyoruz. Ya verin ya da satın. Fakat buna da net yanıt duymadık. Ancak yaşananlardan NATO’yu sorumlu tutmuyorum. NATO hala Ukraynalılar’ın Rus saldırılarından ölmesini önleyebilir. İhtiyacımız olan tüm silahları bize verin. Çünkü Rusya Ukrayna ile yetinmeyecek. Ukrayna’dan sonra Polonya ve Baltık ülkelerine doğru da gidecek.

FOSFOR BOMBASI KULLANILDI
Konuşmasında, Rusya’yı Ukrayna’da “fosfor bombası kullanmak” ile suçlayan Zelenskiy, “Rus fosfor bombaları ile insanlar öldürüldü. İttifak, ihtiyacımız olan tüm silahları bize vererek Ukraynalıların; Rus saldırılarında, Rus işgalinde ölmesini bir kez daha önleyebilir” dedi.