Zelenski umut verdi, Putin teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeye olumlu baktığını, barış için umutlarının yeşerdiğini söyledi. Erdoğan, bu olumlu havayı dün...

Zelenski umut verdi, Putin teşekkür etti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmeye olumlu baktığını, barış için umutlarının yeşerdiğini söyledi. Erdoğan, bu olumlu havayı dün telefonla görüştüğü Putin’e de iletti; Putin İstanbul’daki ev sahipliği için teşekkür etmekle yetindi.

Erdoğan, dün Putin ile telefon görüşmesi öncesinde yaptığı açıklamada,

"Kırım ve Donbas noktasında bir adımın atılması için bir görüşmenin ve buna ev sahipliği yapacağımızı ifade ettik. Zelenski'nin buna olumlu bir yanıtı oldu. Putin'in de daha önce olumlu bir yanıtı olmuştu. İstanbul'da bir liderler zirvesi olabilir. Biz de Türkiye olarak büyük bir mutluluk duyacağız" dedi.

Reuters haber ajansı Erdoğan’ın açıklamasının ardından Ukrayna Dışişleri Bakanı’nın ‘‘Rusya ve Ukrayna liderleri arasında bir toplantı düzenleyebilirse Türkiye’ye minnet duyacağız’’ sözlerine yer verdi.

PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

Erdoğan, dün Putin ile de bir telefon görüşmesi yaptı. Erdoğan görüşmede, Rusya-Ukrayna heyetlerinin İstanbul’daki toplantısının olumlu ve yapıcı geçmesinin barışa dair ümitleri yeşerttiğini ifade etti. Tarafların sağduyulu hareket etmesinin ve diyaloğu sürdürmesinin önemli olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Zelenski’yi bir araya getirerek barış gayretlerini taçlandırmak istediklerini dile getirdi.

Kremlin’den görüşmeye ilişkin yapılan açıklamaya göre de Putin, İstanbul’daki ev sahipliği için Erdoğan’a teşekkür etti. Açıklamada, “Putin, Rus ve Ukraynalı temsilciler arasında 29 Mart’ta İstanbul’da yapılan müzakere turunun düzenlenmesine destek verdiği için Türkiye'ye şükranlarını dile getirdi” denildi.

Açıklamanın devamında, “Donbass’ı korumak için devam eden özel askeri operasyon bağlamında insani meselelerin tartışıldığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Savunma Bakanlığı’na Türk vatandaşlarının ve Türk ticari gemilerin savaş alanından tahliyesine sağladığı destekler için teşekkür etti” ifadeleri kullanıldı.

Öne Çıkanlar