Hafif ticari şoku!

Hafif ticari şoku!
Otomotiv dünyasının önde gelen isimlerinden Gazete Pencere yazarı da olan Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından “Hafif ticari şok” uyarısı yaptı. Özpeynirci, Trafik Güvenliği Daire Başkanlığı’nın 22.12.2021 tarihli...

Otomotiv dünyasının önde gelen isimlerinden Gazete Pencere yazarı da olan Emre Özpeynirci, sosyal medya hesabından “Hafif ticari şok” uyarısı yaptı. Özpeynirci, Trafik Güvenliği Daire Başkanlığı’nın 22.12.2021 tarihli yazısı üzerine Karayolları Genel Müdürlüğü’nün dünden itibaren hafif ticari araçların da artık denetim istasyonlarına girmek zorunda olduğunu paylaştı. Dün sabahtan itibaren başlayan uygulama sosyal medyada tepki yağınca dün gece geri adım atılarak eski sisteme dönüldü. Yani hafif ticari şok, günün sonunda bitmiş oldu. Trafik Güvenliği Daire Başkanlığı’nın yazı şöyleydi:

“Trafik Güvenliği Dairesi Başkanlığı’nın yazısında; azami yüklü ağırlığı 3.500 Kg ve altında olan kamyonet cinsi araçlarda olduğu gibi özel bir yönlendirme yapılmasına gerek kalmaksızın yönlendirme levhalarına uyarak denetim istasyonlarına zorunlu olarak girmesi gerekmektedir. Mağduriyetlerin oluşmaması açısından kamyonet cinsi araçlar için denetimlerimiz 14.02.2022 Pazartesi günü saat 08.00 vardiyası ile başlayacak. Denetim istasyonlarına girmeyenlere kaçan araç cezası, girip ağır tonajlı gelenlere ise ağır tonaj cezası uygulanacaktır.”

Özpeynirci, bu paylaşımla birlikte şu değerlendirmeleri yaptı:
“Karayolları genel müdürlüğünün bugün aldığı kararla 3.500 kg ve altındaki kamyonet cinsi araçların da (Doblo-Fiorino-Courier, Caddy vs ) kantara girmesi mecbur kılındı. Yani her hafif ticari araç şehir merkezi girişlerinde tartılacak. Girmezse 1.800 TL ceza. Van, kombi hiç fark etmiyor her hafif ticari araç, kaç kere geçiyorsa o kadar kantarda tartılacak. Bu durumda kim hafif ticari araç kiralar veya alır. Otomotiv sanayine de darbe olur.”