Hafta sonu nereye gidelim? İşte İstanbul'un sergi haritası

Hafta sonu nereye gidelim? İşte İstanbul'un sergi haritası
Hafta sonu birçok kültür ve sanat etkinliği İstanbul'da! Takviminize eklemeniz gereken sergi, konser, tiyatro ve filmleri derledik.Gazete Pencere Haber Merkeziİstanbul yüzyıllardır kültür sanatın başkenti. Ancak bu etkinlikler İstanbullularda...

Hafta sonu birçok kültür ve sanat etkinliği İstanbul'da! Takviminize eklemeniz gereken sergi, konser, tiyatro ve filmleri derledik.

Gazete Pencere Haber Merkezi

İstanbul yüzyıllardır kültür sanatın başkenti. Ancak bu etkinlikler İstanbullularda çok yerli ve yabancı turistlerin planlamalarında yer alıyor. Sizin için bu haftasonu gönlünüzce gezebileceğiniz sergi, konser, tiyatro ve filmleri bölüm bölüm derledik. Önce sergiler ile başlayalım. Bu haftasonu görebileceğiniz farklı konseptlerde ve ilgi alanlarındaki dört sergi şunlar:

Cumhuriyetin Yüzü Sergisi

Borusan Kocabıyık Vakfı, Cumhuriyetin 100. yılını kapsamlı ve eşsiz bir sergiyle kutluyor. 1922-1942 yıllarına odaklanan ve Erken Cumhuriyet Dönemi’nin edebiyat, plastik sanatlar, müzik, grafik ve mimari tasarım, sahne sanatları, müzecilik, arkeoloji gibi kültür disiplinlerine ve toplumsal yaşama bakışını yansıtan Cumhuriyetin Yüzü sergisi, 1 Kasım’da Galataport O2 Blok’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Fans of the Galaxy: Star Wars Fan 🛸

Star Wars'un 600'den fazla parçadan oluşan "Fans of the Galaxy: Star Wars Fan Sergisi" , İstanbul Sinema Müzesi'nde! 40 yıl boyunca hayranları tarafından tasarlanan konstrüksiyonlar ve objelerden oluşan sergi Beyoğlu'nda yer alan İstanbul Sinema Müzesi'nde görmek için son gün 1 Şubat 2024. Sergi ücreti dahilinde İstanbul Sinema Müzesi'ni gezmek de mümkün. İstanbul Sinema Müzesi'nde Türk Sinema tarihine yolculuğa çıkabilirsiniz.

İş Bankası - Yaşasın Cumhuriyet Sergisi

Bu serginin bitmesine günler kaldı. Bu yüzden hızlıca not almanızı tavsiye ediyoruz. Cumhuriyet Bayramı’nı, en coşkulu kutlamaların merkezlerinden biri olan İstanbul’dan, İBB Atatürk Kitaplığı ile Suna ve İnan Kıraç Vakfı arşivlerinden fotoğraflarla kutlayan “Yaşasın Cumhuriyet” sergisi, 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren Şişli’deki Atatürk Müzesi’nde ziyaretçilerle buluşuyor. Serginin son günü 31 Aralık.

42. Grafik Tasarım Sergisi

Grafik Tasarım Meslek Kuruluşu’nun düzenlediği Grafik Tasarım Sergileri’nin 42’incisi, düzenleniyor. Sergi Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ana Galeri’de gerçekleşiyor. Sergi, başladığı 1981'den beri üretim, kültür dünyası ve toplum ile grafik tasarım arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi, tasarımcılar arası bir etkileşim platformu oluşturmayı ve genç tasarımcıları desteklemeyi amaçlıyor.

Kurukahveci Mehmet Efendi’nin ana sponsorluğunda düzenlenen sergi kapsamında her yıl grafik tasarımcıları onurlandıran, mesleğin genç isimleri için bir teşvik ve motivasyon kaynağı olan Grafik Tasarım Ödülleri de açılışta gerçekleşen ödül töreniyle sahiplerini buldu. Başvuran  450 tasarım arasından yılın en nitelikli ve iyi işlerini belirlemeyi amaçlayan yarışmada, 25 kategoride GMK tasarım ödülleri ve 6 özel ödül verildi.