Halkın enflasyonu arşa çıktı

Halkın enflasyonu arşa çıktı
Birleşik Kamu-İş, kasım ayı ile ilgili ‘Halkın Enflasyonu’ raporunu yayımladı. Birleşik Kamu-İş’in Genel Başkanı Mehmet Balık, araştırmanın amacının dar gelirlilerin ve yoksulların yaşamış olduğu gerçek enflasyon...

Birleşik Kamu-İş, kasım ayı ile ilgili ‘Halkın Enflasyonu’ raporunu yayımladı. Birleşik Kamu-İş’in Genel Başkanı Mehmet Balık, araştırmanın amacının dar gelirlilerin ve yoksulların yaşamış olduğu gerçek enflasyon boyutuna dikkat çekmek olduğunu vurguladı.

‘Halkın enflasyonu’ raporu kasım ayı sonuçları belli olurken, yayımlanan rapor halkın ne şekilde bir fiyat artışıyla mücadele ettiğini gözler önüne serdi. Rapora göre; 11 aylık süreçte bakliyat gurubu fiyatları yüzde 120,6 oranında artarken, sebze fiyatları ise yüzde 303,7 şeklinde artık gösterdi. Geçtiğimiz yıl 100 liraya dolan gıda sepetin ise bu yıl 267,4 liraya dolduğu açıklandı.

Kamuda çalışanların ve kamu emeklilerinin ücret ve aylıklarının enflasyon farkları da dahil yüzde 85,6 oranında arttığı, geçen yıl eylül ayından bu yana gıda fiyatlarındaki birikimli artış ise yüzde 208,8 oldu.