Hasan Kaçan'a "seccade" tepkisi: İmar affının reklam yüzü sahalara döndü

Hasan Kaçan'a "seccade" tepkisi: İmar affının reklam yüzü sahalara döndü
İktidarın 2019 yılında çıkardığı "imar barışı"nın reklam filminde oynayan Hasan Kaçan'ın sosyal medyada yaptığı "seccade" paylaşımı eleştiri topladı.Hasan Kaçan, 6 Şubat'ta yaşanan yıkıcı depremlerin ardından ilk...

İktidarın 2019 yılında çıkardığı "imar barışı"nın reklam filminde oynayan Hasan Kaçan'ın sosyal medyada yaptığı "seccade" paylaşımı eleştiri topladı.

Hasan Kaçan, 6 Şubat'ta yaşanan yıkıcı depremlerin ardından ilk kez sosyal medya hesabında bir paylaşım yaptı.

Kaçan'ın bu paylaşımı Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccade fotoğrafı hakkında oldu.

Kaçan, “Ey Müslüman… O, üstüne pabuçlarla basılan seccade sensin… Senin kutsalın, bütün değerlerin… Anan, baban, deden, ninen, eşin, evlatların… Senin geçmişin ve geleceğindir çamurlu pabuçlarla hoyratça çiğnenen. Düşman olsa bu hakareti yapmaz. Bu hakaret kabul edilemez. Velev ki 'bilmeden' basılmış olsun. Kendi milletinin kutsalını bilmemek daha da fenadır. Bilmek ve olağanüstü hassas olmak zorundasın. Başka inanç biçimlerine gösterdiğin hassasiyetin yüz katını göstermek zorundasın. Bu fotoğraf yıllar ve yıllar boyu bu aziz millete zulmeden, camilerini ahır yapan, ezanını yasaklayan, kutsallarının üstünde tepinen, inancının düşmanı olan zihniyetin günümüzdeki tezahürüdür" ifadelerini kullandı.

50 binden fazla insanın yaşamını kaybettiği depremlerin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2019'daki “imar barışı” reklamı yeniden gündem olmuştu.

Kaçan'a gelen tepkilerden bazıları şöyle: