Hatay Barosu Başkanı:‘O polisler tutuklanmalı’

Hatay Barosu Başkanı:‘O polisler tutuklanmalı’
Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in polislerle yaşadığı kim-lik gösterme tartışmasının ardın-dan gözaltına alınmasının yankıları sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, “Polis, görevini yerine getirirken kişilere...

Hatay Barosu Başkanı Ekrem Dönmez’in polislerle yaşadığı kim-lik gösterme tartışmasının ardın-dan gözaltına alınmasının yankıları sürüyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, “Polis, görevini yerine getirirken kişilere kimliğini sorabilir. Kimli-ği sorulan kişi de kimliğini ibraz etmek zorundadır” açıklamasında bulundu.

‘ARAMA EMRİNİN BİLDİRİLMESİ ZORUNLU’
Ekrem Dönmez bir basın toplan-tısı gerçekleştirerek açıklamalarda bulundu. Dönmez, “Polisin, bir vatandaşı aramadan ya da kimlik sorgusunu yapmadan önce, istendiği takdirde karar ve yasal dayanağını vatandaşa beyan etme hükümlüğünün olduğunu ifade eden Dönmez, “Polis kıyafetiyle mekân basıp insan kaçırıldığı olaylar yaşadık. Polisin polis olduğunu vatandaşa nazik bir dille beyan etmesi gerekiyor. Kapalı mekânlarda yazılı emrin vatandaşa bildirilmesi gerekiyor. Bu bir zorunluluk” dedi.
Kelepçe takılma dayatmasına maruz kaldığını, doktor raporu için hastaneye götürüldüğünü, fiziki ve psikolojik şiddete maruz kaldığı-nı dile getiren Dönmez, emniyette kimlik tespiti ardından serbest bırakıldığını kaydetti.

“O POLİSLER TUTUKLANMALI”
Polis memurlarının açığa alınması daha sonra da tutuklanması gerektiğini belirten Ekrem Dönmez, “Hakkını vatandaşa doğru olarak ifade edemeyen polis, vatandaşın canını ve malını koruyamaz” dedi ve bir süre önce Meclis’ten geçen bekçi, sosyal medya, çoklu baroyu düzenlemelerini işaret etti.