Hatay’da AFAD’a bağlı konteynır kentte elektrik kesintisi: Açıktaki kablolardan ses geliyor

Hatay’da AFAD’a bağlı konteynır kentte elektrik kesintisi: Açıktaki kablolardan ses geliyor
Hatay’da AFAD’a bağlı Güzelburç konteyner kentte sürekli kesilen elektriğe kalıcı çözüm üretilemedi. Elektrik kablolarının bir haftadır açıkta bırakılan kablolardan ses geliyor. Depremzedeler durumdan endişeli. Hatay’a...
Hatay’da AFAD’a bağlı Güzelburç konteyner kentte sürekli kesilen elektriğe kalıcı çözüm üretilemedi. Elektrik kablolarının bir haftadır açıkta bırakılan kablolardan ses geliyor. Depremzedeler durumdan endişeli.

Hatay’a 3 gündür şiddetli yağış hâkim. Şiddetli yağışlardan dolayı birçok resmi olmayan konteyner ve çadır alanı, kentin ana arter sokakları su altında kaldı. Kentin bazı noktalarında elektrik kesintileri yaşandı. Antakya ilçesine bulunan AFAD’a bağlı Güzelburç konteyner kentte ise iki gündür elektrik kesintisi var.

Gazete Duvar’dan Burcu Özkaya Günay’ın haberine göre,Kabloların açıkta olduğunu ve yağışla birlikte tehlike saçtığını anlatan depremzedeler, soruna bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.

“Biri elektrik akımına kapılabilir”

Güzelburç konteyner kentinin ikinci etabında 7 aylık bebeğiyle kalan Miray Fakiroğlu, iki gündür elektrik kesintisi olduğunu, konteyner kentin dışında akrabası, kalacak yeri olan kişilerin onların yanına gittiğini söyledi

Konteynerde her türlü ihtiyacın elektrikle karşılandığını ve çok zorlandıklarını belirten Fakiroğlu, “Havalar soğuk, hastalanan çocuklar var. Tanıdığı olan, yeri olan gitti, yeri olmayanlar ne yapacak? Bugün elektrikler yapıldı ama kalıcı çözüm yine yok. Elektrik hattı olan konteynerden çektiler. Hasarlı hattı yapmadılar. Bu hat yine bozulacak, elektrikler yine gidecek. Onlar da kalıcı çözüm yapılmadığını biliyor. Bize ‘elektrik giderse her şeyi prizden çıkarın’ dediler. Demek ki sorun hala var" dedi.

Bozuk bir elektrik hattının olduğu yerin kazıldığını ve bir haftadır açıkta olduğunu belirten Fakiroğlu, “Çocuklarımız var, dolaşıyor etrafta. Birine bir şey olacak diye korkuyoruz. Bu tehlikeyle yaşamak zorunda değiliz. Yağmur yağdıkça oradan ses geliyor. Yangın çıkabilir, biri elektrik akımına kapılabilir. Bugün TEDAŞ geldi, çözüm bulsunlar diye çok sıkıştırdık, ‘bizim işimiz değil, biz üzerimize düşeni yaptık’ dedi. Konteynerin altyapısını yapan firmanın yapması lazım, firma onarım yapmak istemiyor” şeklinde konuştu. Fakiroğlu, yetkililerin seslerini duymasını istedi.