Hatay'daki Deprem Şehitliğinde kimliği belirlenemeyen 100 Çocuğun mezarı bulunuyor

Hatay'daki Deprem Şehitliğinde kimliği belirlenemeyen 100 Çocuğun mezarı bulunuyor
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde Hatay Deprem Şehitliği'nde kimliği belirlenemeyen 100 çocuğun mezarı bulunuyor. Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkım Hatay’ın Antakya ilçesinde meydana...
6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümünde Hatay Deprem Şehitliği'nde kimliği belirlenemeyen 100 çocuğun mezarı bulunuyor. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkım Hatay’ın Antakya ilçesinde meydana gelmişti.

Depremin ardından hayatını kaybeden binlerce kişi kentteki farklı mezarlıklara ve Narlıca Mahallesi’nde oluşturulan Deprem Mezarlığı’na defnedildi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin çalışma başlattığı mezarlığın ‘Deprem Şehitliği’ olarak düzenleneceği de belirtildi.

Deprem Şehitliği'nin yıl sonuna kadar hazır hale geleceği kabirlerin de tek tip olacağı ve hiç bir şekilde ücret talep edilmeyeceği ifade edildi.

Kimlik tespiti tamamlanmamış 100 mezar bulunuyor

Düzenlenecek deprem şehitliği ile ilgili bilgi veren Mezarlık Birimi Müdür Vekili Mustafa Kemal Ağırtaş," Toplam 4 bin 277 adet mezar bulunmakta. İlk başta bu mezarlardan bin 857 adedinin kimliği belirsizdi. Bu mezarlardan 337 adedinin kimliği belirlendi ve aile mezarlıklarına nakilleri yapıldı. Bunlardan 620 adedinin aileleri tespit edildi ve aileleri buradaki mezarlıkta kalmasını uygun gördü. Yaklaşık 800 mezarımızın da kimlik tespit işlemleri tamamlanmış olup, ailelerine ulaşmayı bekliyor. Şuan 900 adet kimliği belirlenmiş, ailesine ulaşılamamış olan mezar var. Bunlarda 100 adedinin de kimlik tespiti tamamlanmamış durumda” dedi.