Hatırlatma dozunu sonbahardan önce olun

Hatırlatma dozunu sonbahardan önce olun
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, “Okulların açılacağı, kapalı mekanlarda daha çok vakit geçirilecek sonbahar-kış aylarında Kovid-19’un yayılımı da artış gösterebilir. Bu nedenle hatırlatma dozlarının...

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Kayıpmaz, “Okulların açılacağı, kapalı mekanlarda daha çok vakit geçirilecek sonbahar-kış aylarında Kovid-19’un yayılımı da artış gösterebilir. Bu nedenle hatırlatma dozlarının olunmasında büyük fayda var” dedi.

Kurban Bayramı’nda yaşanan sosyal hareketliliğin vaka sayılarındaki artışı etkilediğini vurgulayan Kayıpmaz, hastalığın yayılımının önlenmesi için toplu taşıma araçları, asansörler, sağlık kuruluşları gibi kalabalık ve kapalı ortamlarda maske kullanılmasını önerdi.

Kayıpmaz, Kovid-19’a karşı en önemli koruyucunun aşı olduğuna işaret ederek, “Hatırlatma dozu zamanı gelmiş veya hiç aşı olmamış kişilerin mutlaka aşılarını olmasını öneriyoruz. Özellikle 50 yaş üstü bireyler, bağışıklık sistemi, kalp, akciğer hastalığı olan veya kanser tedavisi gören kişilerde hatırlatma doz aşılarının ihmal edilmemesi gerekiyor” dedi.