HAVAİ FİŞEK FABRİKASI PATLAMASINDA KARAR

HAVAİ FİŞEK FABRİKASI PATLAMASINDA KARAR
Sakarya’nın Hendek ilçesinde 3 Temmuz 2020’de havai fişek fabrikasında yaşanan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili karar duruşması sonuçlandı. Mahkeme heyeti iş güvenliği uzmanı Aslı Bozkurt’a, sorumlu...

Sakarya’nın Hendek ilçesinde 3 Temmuz 2020’de havai fişek fabrikasında yaşanan ve 7 kişinin hayatını kaybettiği patlamayla ilgili karar duruşması sonuçlandı. Mahkeme heyeti iş güvenliği uzmanı Aslı Bozkurt’a, sorumlu personel Ahmet Çağrıcı’ya, genel ustabaşı Erşan Öztürk’e, fabrika sorumlu müdürü Asiye Angın’a ‘Bilinçli ve taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma’ suçundan 6 yıl 8’er ay, genel ustabaşı Hasan Ali Velioğlu’na 12 yıl 6 ay, fabrika sahipleri Yaşar Coşkun ve Ali Rıza Ergenç Coşkun’a ise 16 yıl 3’er ay hapis cezası verilmesine karar verdi. Tutuklu yargılanan Hasan Ali Velioğlu verilen kararın ardından tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

‘BİZ BU İŞİN PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIZ’
Kararın açıklanmasının ardından müşteki avukatları duruşma salonu önünde açıklama yaptı. Patlamada hayatını kaybeden Seyfi Çanakçı’nın yeğeni avukat Gülşen Uzuner, verilen cezaları yetersiz bulduğunu ve dosyanın kesinlikle ‘olası kasıt’ üzerinden değerlendirilmesi gerektiğini öne sürerek, “Biz gerçeğin peşindeyiz, biz adaletin peşindeyiz. Bu adil bir karar değil, acılarımızın hiçbirini hafifletmedi” dedi. Verilen karardan memnun olmadıklarını dile getiren Avukat Can Atalay, da “Biz bu işin peşini sonuna kadar bırakmayacağız, sonuna kadar gideceğiz” diye konuştu.