Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları görevden alındı

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları görevden alındı
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları Osman Dinçbaş ve Bülent Aksu görevinden alındı. Dinçbaş ve Aksu'nun yerine Şakir Ercan Gül ve Cengiz Yavilioğlu atandı.Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yer alan atama kararlarına göre,...

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları Osman Dinçbaş ve Bülent Aksu görevinden alındı. Dinçbaş ve Aksu'nun yerine Şakir Ercan Gül ve Cengiz Yavilioğlu atandı.

Resmi Gazete’nin dünkü sayısında yer alan atama kararlarına göre, Feridun Hadi Sinirlioğlu Cumhurbaşkanı başdanışmanlığına atandı. Sinirlioğlu, 21 Ekim 2016 tarihinde atandığı Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Nezdinde Daimi Büyükelçisi olarak görev yapıyordu.

Sinirlioğlu, 2009-2016 yılları arasında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarlığı görevinde bulunmuş; 2015 yılı genel seçimler sonrasında oluşturulan geçici seçim hükümetinde Dışişleri Bakanı olarak görev yapmıştı.

ATAMA 65 YAŞINA GİRERKEN YAPILDI

Kararname, 65 yaşına girmesi sebebiyle emekliliğe ayrılması zorunlu olan Siniroğlu'nun doğum günü olan 30 Ocak 2021 tarihinde yayımlandı. Büyükelçiler emekli olduklarında 'emekli büyükelçi' unvanına kavuşurke; Siniroğlu, başdanışmanlığa atanarak görev süresinin uzatılmasıyla yeniden 'büyükelçi' olarak görevine devam edecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Bakan Yardımcıları Osman Dinçbaş ve Bülent Aksu görevlerinden alınırken yerlerine AK Parti Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu ve eski Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Şakir Ercan Gül atandı.

VARLIK FONU BAŞKAN VEKİLLİĞİNE ARICAN

Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Erişah Arıcan’ın ataması yapıldı. Devlet Malzeme Ofisi (DMO) Genel Müdürlüğü’nde açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliğine İsmet Keskin getirildi.  Yükseköğretim Kurulu üyeliğine, Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Mustafa Çiçekler yeniden atandı.