HAZIR HALİMİZ BUYSA

HAZIR HALİMİZ BUYSA
Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 18 gün geçmesine karşın bölgeden hala çadır feryatları yükseliyor. Depremin ardından arama kurtarma çalışmaları ve yardımlarda yaşanan sorunlara karşın İçişleri Bakanı Soylu TRT Haber’de...

Kahramanmaraş depremlerinin üzerinden 18 gün geçmesine karşın bölgeden hala çadır feryatları yükseliyor. Depremin ardından arama kurtarma çalışmaları ve yardımlarda yaşanan sorunlara karşın İçişleri Bakanı Soylu TRT Haber’de yaptığı açıklamada, “Türkiye çok uzun zamandır bu hazırlıkları yapmamış olsaydı çok büyük bir kaos ile karşı karşıya kalırdı,” ifadelerini kullandı. Devletin bütün gücüyle sahanın her tarafına ulaştığını ileri süren Soylu, “Bu deprem, dünyanın hangi ülkesinde olursa olsun hiçbirinin bu depremin altından kalkabileceğini düşünüyor değiliz. Üç Hollanda büyüklüğü burası, yani 110 bin kilometrekare,” savunmasını yaptı.

SUÇLUYU BULDU!
Soylu, Adıyaman Üniversitesi’ndeki koordinasyon toplantısından sonra yaptığı açıklamada ise çadır ihtiyacını dile getiren yurttaşlar için, “Evi hasarsız olanlar da korku içinde çadır talebinde bulunuyor” dedi.

ÖZEL: DAHA NE KAOS OLACAK?
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Eğer Türkiye uzun zamandır bu hazırlıkları yapmamış olsaydı büyük bir kaos ile karşı karşıya kalırdık,” açıklamasına yanıt verdi. Özel, “Süleyman Bey, daha ne olacak? İlk üç gün devlet yok. Zaten ne kurtaracaksan ilk üç gün kurtaracaksın ondan sonra mucize diyoruz. Karayollarında, enkaz başında kaos vardı, bir yerde operatör vardı dozer yoktu, bir yerde dozer vardı operatör yoktu. Onları eşleştirecek devlet yoktu. Daha ne kaos olacak,” diye konuştu.

100 BİN ÇADIRLA AFETE YAKALANMIŞLAR
27 Eylül 2019’da AFAD’ın yaptığı açıklamaya göre çadır sayısının 100 bin bile olmadığını söyleyen Özel, “AFAD yönetimi 2020 Ağustos ayından 2022 Aralık ayına kadar 2 buçuk yıl Kızılay’dan tek bir çadır almamış. Bugün çadır niye yok diye sorarsanız, 2018’den beri Soylu’ya bağlı bir kurum olarak çalışan AFAD’ın gevşekliğinden. 100 bin çadırla bu afete yakalanmışlar” dedi.