HDP demokrasinin temel gücü olmaya devam edecek

HDP demokrasinin temel gücü olmaya devam edecek
HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP, tüm çökertme politikalarınıza rağmen siyasette de sokaklarda da meydanlarda da parlamentoda da demokrasinin temel gücü olmaya devam edecektir” dedi.Buldan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP, tüm çökertme politikalarınıza rağmen siyasette de sokaklarda da meydanlarda da parlamentoda da demokrasinin temel gücü olmaya devam edecektir” dedi.

Buldan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Kürt sorununun, bir asırdır çözümsüz bırakıldığını ve Cumhuriyet’in demokratikleşmesinin önündeki en önemli engel olduğunu söyledi.

Türkiye’nin bir “yoksulluk cumhuriyetine” dönüştüğünü savunan Buldan, “Bu ülke yoksulluk cumhuriyetine dönüşmüşse, sebebi kaynakların güvenlikçi politikalara, talana, ranta açılması ve harcanmasıdır; sebep, demokrasi yoksunluğudur. İktidarın çözüm sürecini bitirdiği 2015’ten bu yana yaşanan yolsuzluklar neredeyse Cumhuriyet tarihinde yaşananlarla eşdeğerdir” ifadesini kullandı.

Pervin Buldan, iktidarın, hakikatin üstünü örtebilmek için her gün baskı ve şiddet politikasına, yalan propagandasına yöneldiğini iddia etti.

“İçinde Kürt sorununun çözümünün olmadığı bir yüzyılın geriye gitmekten asla kurtulamayacağını” söyleyen Buldan, ilerlemenin yolunun bu meseleyi demokratik siyasetle, diyalog ve müzakere ile çözüme kavuşturmaktan geçtiğini belirtti.

Pervin Buldan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin PKK’ye karşı kimyasal silah kullandığı iddiasını yorumlamasının ardından Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın tutuklanması hakkında da “Hakikati cesaretle dile getirdiği için cezaevinde. Şebnem Hoca’nın durduğu yer hakikatin, demokrasinin, barışın yanıdır” dedi.