HDP'li Paylan: Öğrenim kredisinde gecikme faizinin yerini gecikme zammı aldı

HDP'li Paylan: Öğrenim kredisinde gecikme faizinin yerini gecikme zammı aldı
HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz anaparalarını silmiyoruz ama faizlerinin tamamını siliyoruz” açıklamasının ardından Meclis’ten...

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Cumhurbaşkanı ve AKP lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın “Biz anaparalarını silmiyoruz ama faizlerinin tamamını siliyoruz” açıklamasının ardından Meclis’ten geçen düzenlemeye karşın gençlerin Kredi ve Yurtlar Kurumu’na olan borçlarının faizinin silinmediğini, gecikme zammı uygulandığını belirtti.

Paylan, “Ya Cumhurbaşkanı KYK borçlusu gençleri kandırdı ya da yeniden Cumhurbaşkanı'nı kandırdılar. Bu konuda mutlaka bir düzenleme yapmak zorundayız” çağrısında bulundu. Paylan, şu değerlendirmeyi yaptı:
“Buradaki bir gencimizin borçlanma rakamları var. Ne yapılmış biliyor musunuz? Bu gencimiz 13 bin lira kredi almış. Bunun gecikme zammını faizini siler gibi yapıp adını gecikme zammına çevirmişler ve bu gencimizin borcunda endekslemeyle 13 bin liralık faiz yalnızca 12 bin 300 yüz liraya düşmüş. Yani gencin bütün faizinde yalnızca 704 lira indirim var. Yani gencimizi 26 bin liralık borcunun, anaparası 13 bin lira, faizi 13 bin lira, faizinden yalnızca 700 lira endekslemede bir indirim yapılmış. Sayın Cumhurbaşkanı bu nedir ya? Bu nedir?” (ANKA)