HDP'nin yeni Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak kimdir?

HDP'nin yeni Eş Genel Başkanı Cahit Kırkazak kimdir?
HDP’nin yeni Eş Genel Başkanı olan Cahit Kırkazak kimdir? Kırkazak, 2022'den beri Yeşil Sol Parti MYK üyesi olarak çalışmalarını sürdürmekte.Kapatılma riskine karşı tüm çalışmalarını Yeşil Sol Parti’ye devredecek...

HDP’nin yeni Eş Genel Başkanı olan Cahit Kırkazak kimdir? Kırkazak, 2022'den beri Yeşil Sol Parti MYK üyesi olarak çalışmalarını sürdürmekte.

Kapatılma riskine karşı tüm çalışmalarını Yeşil Sol Parti’ye devredecek olan HDP,  bu devir kararını hafta sonu Ankara’da gerçekleşecek kongrede alacak. 

HDP MYK üyesi Sultan Özcan ve Yeşil Sol Parti MYK üyesi Cahit Kırkazak’a eş genel başkanlık için teklif gittiği öğrenildi. İki isim görevi kabul etti. 29 Ağustos Pazar günü saat 10.00’da başlayacak kongrede iki isimin eş genel başkanlıkları kamuoyuna duyurulacak. Daha önce Kemal Peköz'ün adı da gündeme gelmişti, ancak yurtdışında yaşamasından kaynaklı adaylığa olumlu yanıt veremediği öğrenilmişti.

2018 Genel Seçimleri, HDP Bursa 2.Bölge Milletvekili Adayı. Yeşil Sol Parti MYK Üyesi, Avukat.  Cahit Kırkazak 1979 Diyarbakır doğumlu.

Kırkazak, Ankara Üniversitesi Adalet Meslek Yüksek Okulu, Anadolu Üniversitesi İİBF, Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü mezunu. Ayrıca Kırkazak, Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Kültürü yüksek lisans öğrencisi.Play Video

Kırkazak, 1998-2014 yılları arasında kamu personeli olarak çalıştı. 2014 yılından bu yana serbest avukatlık yapmakta. 2016-2018 ve 2020-2022 yılları arasında HDP Parti Meclisi Üyesi seçilen Cahit Kırkazak 2022'den beri Yeşil Sol Parti MYK üyesi olarak çalışmalarını sürdürmekte.

2015'ten bu yana Kürt siyasi hareketine ve HDP'ye yönelik açılan davalarda avukatlık yapan Cahit Kırkazak, Kobanê Davası'nın avukatlarından olup aynı zamanda Kobanê Davası'nın hukuk koordinasyonunda yer alıyor.

Yeni Yaşam gazetesinde periyodik olarak köşe yazıları yazan Cahit Kırkazak aynı zamanda çeşitli yayınlarda Kürtçe ve Türkçe yazılarına devam ediyor.