HEDEP’li vekil Heval Bozdağ hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi

HEDEP’li vekil Heval Bozdağ hakkında hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi
Gazete Pencere Haber MerkeziAnkara Cumhuriyet Başsavcılığı, HEDEP Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ hakkında hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na gönderdi.İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "örgüt üyesi" olduklarını...

Gazete Pencere Haber Merkezi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HEDEP Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ hakkında hazırladığı fezlekeyi Adalet Bakanlığı'na gönderdi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "örgüt üyesi" olduklarını öne sürdüğü iki kişinin HEDEP Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ’ın aracı ile sınırı geçmeye çalışırken yakalandıklarını açıklamıştı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın örgüt üyesi olduklarını öne sürdüğü iki kişinin Ağrı milletvekilleri Heval Bozdağ’ın aracı ile sınırı geçmeye çalışırken yakalandıkları yönündeki iddialarına yanıt vermişti.

Yeşil Sol Parti’nin resmi Twitter hesabından yapılan açıklama ile olay yalanlanmıştı. Açıklamada, “İçişleri Bakanı gerçekleri saptırarak algı operasyonu yapıyor” denilmişti.

Yeşil Sol Parti’nin konuya ilişkin o açıklamasında, “İçişleri Bakanı gerçekleri saptırarak algı operasyonu yapıyor. Gözaltına alınanlar Gençlik Meclisimizin (Ronahi Tunç) ve Parti Meclisimizin (Hazal Karabey) üyesidir. Kongre çalışmalarımız için Heval Bozdağ vekilimizle birlikte Ankara’dan Ağrı’ya gitmişlerdir. Gözaltına alındıklarında arkadaşlarımız bu durumu açıklamışlardır. Adliyedeki ifadelerinden sonra önce serbest bırakılmışlar, ancak ısrarla Adliyede tutulmuşlardır. Daha sonra da itiraz üzerine ve beyanlarına rağmen haksız yere tutuklanmışlardır. İçişleri Bakanının açıklaması yargıya müdahaledir ve algı operasyonudur. Bu hukuksuzluğu kınıyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Fezleke Adalet Bakanlığı’na gönderildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da açıklama yapıldı. Açıklamada, “Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımızca; PKK/KCK silahlı terör örgütü mensubu olduğu değerlendirilen iki şahsın Ankara’dan Ağrı ili Doğubayazıt ilçesine götürülmesi eylemine ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında, 28. Dönem milletvekili Heval Bozdağ hakkında “Silahlı terör örgütüne üye olma”  suçu yönünden tanzim olunan fezleke Adalet Bakanlığına gönderilmiştir” denildi.