Hekim göçü 2023’te de devam ediyor: 3 ayda en az 700 doktor yurt dışı için başvurdu

Hekim göçü 2023’te de devam ediyor: 3 ayda en az 700 doktor yurt dışı için başvurdu
TTB, yurt dışına çıkmak için iyi hal belgesi talep eden doktorların sayısını açıkladı. Buna göre 2023 yılının ilk 3 ayında belge isteyen doktor sayısı son 10 yılın başvuru rekorunu kırdı.Çalışma koşulları, sağlık...

TTB, yurt dışına çıkmak için iyi hal belgesi talep eden doktorların sayısını açıkladı. Buna göre 2023 yılının ilk 3 ayında belge isteyen doktor sayısı son 10 yılın başvuru rekorunu kırdı.

Çalışma koşulları, sağlık sistemindeki zorlaştırıcı unsurlar ve geçim nedeniyle hekimlerin yurt dışına göçü devam ediyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB), yılın ilk üç ayında yurt dışına çıkmak için iyi hal belgesi talep eden doktorların sayısını paylaştı.

TTB verilerine göre son 3 ayda 700 doktor Türkiye’yi terk etmek için başvuru yaptı. Sadece mart ayınya yapılan başvuru sayısı 235 oldu.
Öte yandan sosyal medya hesabından son 11 yılın verilerini de paylaşan TTB’nin kullandığı görselde 2023 yılının ilk 3 ayının son yılların en çok başvurunun olduğu görüldü.

TTB , konuya ilişkin sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

TTB’ye ‘İyi Hal Belgesi’ başvuru sayısı; Mart ayında 235, 2023’ün ilk üç ayında 700 oldu. Deprem bölgesinde görev alanlar başta olmak üzere, tüm meslektaşlarımızı tüketen ağır, güvensiz ve güvencesiz çalışma koşulları sona erdirilmelidir.”