Hepsi tesadüf mü?

Hepsi tesadüf mü?
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Barış Atay'a yönelik sözleri sonrasında Atay 5 kişinin saldırısına uğradı. Bakan Soylu’nun daha önce de kişisel polemiğe girdiği kişiler saldırı, gözaltı, tutuklama gibi yaptırımlarla...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Barış Atay'a yönelik sözleri sonrasında Atay 5 kişinin saldırısına uğradı. Bakan Soylu’nun daha önce de kişisel polemiğe girdiği kişiler saldırı, gözaltı, tutuklama gibi yaptırımlarla karşı karşıya kalmıştı. Son yaşanan olayla birlikle “Tüm bunlar tesadüf mü?” soruları soruldu.

KILIÇDAROĞLU’NA SALDIRI

CHP lideri Kılıçdaroğlu katıldığı cenaze töreninde yumruklu saldırıya ve linç girişime maruz kalmış, sonrasında Soylu’nun “CHP’lileri şehit cenazelerine almayın” sözleri gündeme gelmişti.

Soylu söz konusu konuşmasında CHP’lilere atıfla şu ifadeleri kullanmıştı: "Valilere müsteşarımız üzerinden böyle bir talimat gönderdim: ‘CHP il başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin' dedim. Onların gideceği bir adres var, o adresi de onlara göstereceğiz. Onların gideceği adres şurasıdır: PKK örgüt mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırttırıyoruz. O leşleri… Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar” demişti.

'NAMUS DÜŞMANI'

İçişleri Bakanı Soylu, gazeteci Saygı Öztürk'ü hazırladığı bir haber nedeniyle “namussuz”, “namus düşmanı” gibi hakaretlerle tehdit etmişti.

Öztürk'ün Sözcü gazetesinde yayımlanan 'Trabzon böyle bir yükseliş görmedi' başlıklı haberini paylaşan Soylu şunları söylemişti:

"İnsanlık görevimi yapıyorum Saygı Öztürk’ün bu yazısı namussuzluktur Bahar Hanım ahlaklı, faziletli bir kadındır Ali Beye minnettarız Trabzon turizmini ayağa kaldırdı Bugünden sonra bu namus düşmanını kim muhatap alırsa, gözümde aynı namussuzluğun ortağıdır, haysiyet celladıdır."

'TAŞ ÜSTÜNDE TAŞ BIRAKMAYACAĞIM'

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da Soylu’nun kendisini arayarak tehdit ettiğini söylemişti.

Buldan, Soylu'nun kendisini arayarak, "Sizi CHP bile kurtaramayacak, o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım" dediğini söylemişti. Soylu’da konuşmanın doğruluğunu kabul etmişti.

'BACAKLARINI KIRIN'

MEB Şura Salonu'nda düzenlenen Genel Güvenlik ve Uyuşturucu ile Mücadele Toplantısı’nın açılışında konuşan Süleyman Soylu, polislere uyuşturucu satıcılarının ayaklarını kırma talimatı verdiğini söylemişti.

'BİR PKK, BİR SEN ÜZÜLMÜŞSÜN'

İçişleri Bakanı Soylu, gazeteci Müyesser Yıldız’ı da hedef almıştı. Soylu, Yıldız'a "Bir PKK bir de sen üzülmüşsün" derken, Müyesser Yıldız hemen sonrasında tutuklanmıştı.

Soylu paylaşımında "Çemçe grubunun itlafına bir PKK bir sen üzülmüşsün. Kahramanlarımız bugün o bölgeye yeni sızmayı 10 metrede çatışma ile teröristleri yok ederek engelledi... Benim üzüntüm PKK seviciliğin değil, devlet gömleği giymiş pespayelerle iş tutmandır" demişti.

'30 AĞUSTOS'U CHP GENÇLİK KOLLARINA ANLATIN'

Soylu, avukat Ebru Timtik için destek mesajı paylaşan CHP Avcılar Gençlik Kolları üyesi Mutlu Yıldırım'ı da hedef göstermişti.

Soylu'nun Twitter'dan yaptığı paylaşım sonrası Yıldırım'ın evine polis baskını yapılmıştı.

Soylu şunları söylemişti:

"Bize 30 Ağustos dersi verenler 30 Ağustos bizim şerefimizdir.. Gazi Mustafa Kemal ve kahraman arkadaşları, kahraman ecdadımız İstiklal mücadelesini DHKP-C’li terörist hainlerin “şehit” diye anılması için vermediler. 30 Ağustos’u bize değil CHP Gençlik Kollarına anlatın. Yazık!”

HAKARETE UĞRADI, GÖZALTINA ALINDI

Üsküdar’da konuşma yaptığı sırada Saadet Partisi’ni PKK ile işbirliği yapmakla suçlayan Soylu’ya SP ilçe yöneticisi Yıldıray Çamlıca “Ben de SP’liyim, vatanımı seviyorum” sözleriyle tepki göstermişti. Çamlıca Soylu’nun “densiz” sözüne maruz kaldıktan sonra gözaltına alındı. “Kamu görevlisine hakaret” suçlamasıyla adliyeye sevk edilmişti.

Soylu, ‘dikkat et yakalanma’ dedi, Barış Atay saldırıya uğradı

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay, günün ilk saatlerinde İstanbul'un Kadıköy ilçesinde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

TİP, Haydarpaşa Numune Hastanesi'nde tedavi olan ve gece boyunca gözlem altında tutulan Barış Atay'ın sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Partiden yapılan açıklamada, Barış Atay'ın dün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterildiği belirtildi, "Barış yoldaşımızın sağlık durumu iyidir. Dayanışma dilekleri için teşekkür ederiz" denildi.

Barış Atay, bugün attığı tweet'te İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu etiketleyerek "Nerede kalmıştık?" yazdı.

‘FAİLİ SOYLU’

Atay, dünkü ifadesinde Soylu'nun kendisini hedef gösterdiğini söyledi ve saldırganlar hakkında şikayetçi oldu. Hastanede ifadesi alınan Atay, "Bu olayın faili bütün şikayetlerle ilgilenmek yerine bir tecavüzcünün serbest bırakılması ile ilgili kendisine yönelik eleştiriyi alıntılayıp beni hedef gösteren Süleyman Soylu'dur" dedi.