"Herkesin aday gösterdiği bir aday reddedilir mi?"

"Herkesin aday gösterdiği bir aday reddedilir mi?"
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tv100’ün sevilen programlarından Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum’a konuk oldu. Işık, programın başında Akşener’e Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusu yöneltti. Akşener...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tv100’ün sevilen programlarından Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum’a konuk oldu. Işık, programın başında Akşener’e Cumhurbaşkanlığı adaylığı sorusu yöneltti. Akşener ise Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için, “Herkesin aday gösterdiği bir aday reddedilir mi? Elbette reddedilemez. Benim adaylıktan feragat etmek isteğimin arka planında tek aday ile gitme talebi var” dedi.

Akşener devamında, “Birden fazla adayla gidildiğinde önce birbirinizle rekabet ediyorsunuz, sonra ikinci tura kalmak için gayretiniz var daha sonra ikinci tura kaldıktan sonra Cumhur İttifakı’nın adayı ile rekabete giriyorsunuz” İfadelerini kullandı.

Akşener, “İmamoğlu ve Yavaş aday olur mu?” sorusuna, “Hayır olmaz diye bir durumumuz yok. Kılıçdaroğlu, 6 genel başkanının inisiyatifine bıraktı işi. Orada çıkan karara uyacağız. Cumhur İttifakı bileşenleri bizim adayımızı çok merak ediyor. Bizim önceliğimiz bu sistemin değiştirilmesinde ortaklaştırılması. Tayyip Bey düşmanlığı üzerinden bir sistem değil bu” değil.

SOYLU’YA YANIT
Soylu’nun "Şehitler için beni aramadı" sözleri hakkında konuşan Akşener, ‘’Ben İçişleri Bakanı’nı aramadım, doğrudur ama ben her şehit ailesini ararım. Hemen aramam, başları kalabalık oluyor, bazen hemen ararım. Benim onlara baş sağlığından sonra şöyle bir söylemim olur: şöyle, şöyle haklarınız var. Telefonum şudur, bir şeye ihtiyacınız olduğunda buradayız’’ ifadelerini kullanırken Soylu için, ‘’Bir psikiyatriste sorsak bu arkadaşın kendini hepimizin babası ilan ettiğini anlarsınız. Bu patolojik bir bakış açısı’’ diye konuştu.