Hindistan'daki çiftçilerin protestosu devam ediyor

Hindistan'daki çiftçilerin protestosu devam ediyor
Hindistan'da devam eden protestolarda çiftçiler polislerin dronlarını engellemek için uçurtmaları kullanmaya başladı. Ayrıca bugün çiftçi birliklerinin temsilcileri bir çözüme ulaşmak amacıyla hükümet yetkilileriyle bir araya...
Hindistan'da devam eden protestolarda çiftçiler polislerin dronlarını engellemek için uçurtmaları kullanmaya başladı. Ayrıca bugün çiftçi birliklerinin temsilcileri bir çözüme ulaşmak amacıyla hükümet yetkilileriyle bir araya geldi.

Hindistan'da bu hafta protesto yapan çiftçiler, onları dağıtmaya çalışan güvenlik güçlerinin dronlarını tuzağa düşürmek için uçurtma uçuruyorlar.

Reuters’ta yer alan habere göre, son iki gün içinde polisin hükümetten destek talep etmek için başkente doğru 'Delhi'ye gidelim' yürüyüşünü durdurmasının ardından binlerce çiftçi, Delhi'nin yaklaşık 200 kilometre kuzeyinde güvenlik güçleriyle zorlu çatışmalara girdi.

Bugün çiftçi birliklerinin temsilcileri bir çözüme ulaşmak amacıyla hükümet yetkilileriyle bir araya geldi. Çiftçiler protestoya traktörlerini ve kamyonlarını getirdiler. Çiftçiler uçurtmaların yanı sıra dronlara karşı sapan ve işaret fişeğine de sahip.

''Çözüm bulacağız''

Tarım sendikalarının önde gelenlerinden biri olan Punjab Kisan Mazdoor Sangharsh Komitesi Genel Sekreteri Sarvan Singh Pandher, "Bu hareketteki pek çok kişi ordudan, polisten veya diğer güçlerden oluşuyor. Hasarın nasıl en aza indirilebileceğine dair fikirler öneriyorlar" dedi.

23 yaşındaki protestocu Karampal Singh, polisin çiftçileri bu şekilde davranmaya "zorladığını" söyledi. "Onlar istediklerini yapsınlar, çözüm bulacağız" dedi.

Yerel basında, güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz kapsülleri atmak için ilk kez insansız hava aracı kullandığı ve polisin olağan kum torbaları ve dikenli tellere ek olarak başkente giden yolda şeritler kazdığı veya bazı kısımlara çivi çaktığı bildirildi.