Hoşgeldin komşu..

“Hızlandırılmış lig!” yormaya başladı. Bu durumdan nasibini alan takımlardan birisi de Trabzonspor oldu. Bordo Mavili takım ara transferde kadrosuna üç oyuncu katarken iki oyuncusunu kaybetti. Zira Abdülkadir Ömür ve Parmak’ın sakatlanması Trabzonspor adına önemli eksiklikti. Yeni transferler Berat ve Bakasetas’ın Abdülkadir Ömür ve Abdülkadir Parmak’ın yokluğunda nasıl katkı vereceği merak ediliyordu. Çok fazla bir farklılık yok. Çiçeği burnundaki iki oyuncunun Ömür ve Parmak’ı aratmadığını söyleyebilirim. Üst düzey mi oynadılar? Hayır ama kapanan rakiplere karşı kilidi açan oyuncu en kıymetli oyuncudur..
Teknik direktör Abdullah Avcı kazanan takımı üzerinde zorunlu değişikliklere gitti. Kamil Ahmet, haftalar sonra Serkan Asan’ın yerinde oynadı. Kamil Ahmet’in bu takımda işi zor. Yıllardır oynadığı bu takımda tamamlayıcı oyuncudan ileri gidememiş. Serkan’ın takıma verdiği enerjinin yarısı yok.
Hafta içerinde teknik adam değişikliğine giden Denizlispor’un bir çıkış arayışında olacağı biliniyordu. Avcı da bu düşünce ile rakibini sabırla ilmek ilmek çözme yolunu seçti.
Ligin alt sıralarında yer alan takımların zirve yarışı yapan takımlara karşı katı bir savunma yaptığının örneklerini bu sezon çok gördük. Oyun mantalitesi şu; oynama, oynatma, bulursan at. Rakipte mantalite bu olsa da her iki takım, özellikle Trabzonspor ilk yarıda gol pozisyonları buldu. Kapalı oynayan bir takıma karşı 4 net gol pozisyonu bulup, bir kafa şutunu da direğe nişanlamak beceriksizliktir. Bakasetas, Ekuban, Nwakaeme ve Djaniny son vuruşları iyi yapabilse ilk yarıda işi bitiren taraf ev sahibi takım olurdu. Bu arada Denizlispor kalecisi Cenk’in hakkını da teslim etmek lazım.
Trabzonspor ikinci yarıdan kendi adına dersler çıkarmış. Başlama vuruşu ile birlikte Denizlispor kalesini abluka altına aldı. Sağlı, sollu ortaların yanı sıra merkezden rakip savunmayı çözmeye çalıştı. Bu arayışı bir saat sürdü. Bordo mavililerin yeni transferi Bakasetas anlamlı bir gole imza attı. İlk 11 de başladığı ilk maçta golünü attı. Trabzonspor taraftarı için 61.dakikanın önemi büyük. Şehrin plakasını taşıyan bu dakikada golün gelmesi Bakasetas’ın şehirle kucaklaşmasını hızlandırdı. Golden sonra Denizli oyuna girmeye çalıştı. Trabzonspor skoru koruma telaşına girdi. Kulübe hamleleri de bunu hissettirdi. İyi ki bir kaza kurşunu gelmedi!
Nwakaeme ve Ekuban takımdan kendilerini ayrışma gayreti içinde. Çok bencil, bireysel futbolu tercih ediyorlar. Takım oyununa azıcık katkı verseler skor tabelası bu olmazdı. Djaniny’i bu akşam çok arzulu gördüm. Takıma katkı için yırtındı. Ekuban’a üç dakika içinde üç gol attırmak için servis yaptı. Kafası karışık olan Ekuban filelere yollamamak için en zoru seçti.
Müsabakanın böyle bir havada geçeceği biliniyordu. Trabzonspor Çanakkale geçilmez taktiği ile oynayan Denizli’yi aşarak üç puanı aldı. Üç puanın yanı sıra yeni transferi komşuya “hoşgeldin” dedi. Zirve ise 4 büyüklere kaldı. Gözümüz aydın lige kalite geldi!
Maçın hakemi için de birkaç cümle söylemek lazım. Bu hakemler ne zaman tecrübe kazanacak. Gördüğünü çalamayan hakem bir adım yol kat edemez. Tugay Kaan Numanoğlu’nun yerinde olsam maçı bir kez daha oturur izlerim. VAR hakemlerini yazmaya gerek yok. Hakemlerin maçı idare etmesini geçtik, birbirini idare etseler yeter..

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cevat Kol Arşivi