HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Karma eğitim en fazla kız çocuklarına zarar veriyor

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu: Karma eğitim en fazla kız çocuklarına zarar veriyor
HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir TV programında gündeme karma eğitim hakkında açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, "karma eğitim dayatmasından" vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.Milli Eğitim Bakanı...

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir TV programında gündeme karma eğitim hakkında açıklamalarda bulundu. Yapıcıoğlu, "karma eğitim dayatmasından" vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "gerekirse kız okulları kurulur" sözlerinin ardından iktidara yakın cenahtan karma eğitim karşıtı ifadeler gelmeye devam ediyor. AKP'nin seçime birlikte girdiği ve kendi listesinden Meclis'e 4 vekil soktuğu HÜDA PAR'ın genel başkanı, "Şu ilmi bir hakikattir ki; karma eğitim en fazla kız çocuklarına zarar veriyor" şeklinde konuştu.

Karma eğitimin güvencesi olarak görülen laikliğin Türkiye'de nasıl uygulandığına dair fikirlerini açıklayan Yapıcıoğlu, “Laiklik ile milletin sıkıntısı vardır, çünkü bu millet laikliğin nasıl uygulandığını görmüştür. Laiklik bu memlekette, din düşmanlığı olarak uygulanmıştır. Laiklik bu memlekette; milletin kılığına, kıyafetine Kur’an’ına, ezanına, namazına, camisine, iş hayatına, eğitim hayatına karışmıştır" ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün bütün dünyada karma eğitimin zararları tartışılıyor görülüyor. 'Biz karma eğitimi getirdik. Bu sistemle kadın ve erkek eşitliğini sağlayacaktık ama kız çocukları daha fazla ezilir oldu, istismar edilip daha fazla saldırılara maruz kaldılar. Öyleyse acaba biz kız çocuklarımıza yapmış olduğumuz bu haksızlıktan nasıl döneriz, nasıl tekrar bu okulları ayıralım' diye tartışıyorlar.

"Karma eğitimin kız çocuklarına zarar verdiği ilmi bir hakikattir"

Onlar tartışırken bizimkiler tartışma ihtiyacı bile duymuyorlar. Çünkü tamamen ideolojik nedenlerle karma eğitimi savunuyorlar, halen de aynı çizgideler. Birisi 'yahu şu karma eğitim modelini çokça dayattınız, zorunlu hale getirdiniz, ama biz bundan çok fayda elde edemedik, gelin bunu tartışalım’ dediğinde ya da ‘kendi çocuğunu karma eğitime göndermek isteyen varsa o şekilde göndersin, ama öte tarafta kendi kız çocuğunu ya da erkek çocuğunu karma olmayan; kız çocuğunu kız, erkek çocuğunu erkek okuluna göndermek isteyen varsa onların bu tercihine de saygı duyalım; ya da deneyelim, bakalım eğitimde başarı oranı yükseliyor mu, pedagojik olarak? Bu daha iyi mi daha kötü mü? bunu ölçelim’ derse, buna karşı bilimsel hiçbir şey söylemezler. Sadece ‘vay yobazlar sizi, bu yaptığınız da laikliğe aykırıdır! Asla biz size bunu yaptırmayacağız!’ diyorlar.

Halbuki şu ilmi bir hakikattir ki; karma eğitim en fazla kız çocuklarına zarar veriyor. Mesela haylaz bir erkek çocuğunun durulması için yanına bir kız çocuğu oturturlar. Kız çocuğunun ne olacağını düşünmezler. ‘Hele bir o erkek çocuk uslu olsun da yanına bir tane kız çocuğunu ona kurban edelim’ derler. Karma eğitimin özcesi budur.”