İBB’den 75 bin öğrenciye 4 bin 500 TL destek

İBB’den 75 bin öğrenciye 4 bin 500 TL destek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) “Genç Üniversiteli Desteği” projesi kapsamında üniversite öğrencilerini ekonomik anlamda desteklemek için 75 bin öğrenciye 4 bin 500 TL burs desteğinde bulunacak. Başvurmak isteyen öğrencilerin...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) “Genç Üniversiteli Desteği” projesi kapsamında üniversite öğrencilerini ekonomik anlamda desteklemek için 75 bin öğrenciye 4 bin 500 TL burs desteğinde bulunacak. Başvurmak isteyen öğrencilerin kendisinin ya da ailesinin İstanbul’da ikamet etmesi, devlet ya da vakıf/özel üniversitelerinde yüzde 100 burslu okuması gerekiyor. Ara sınıf ve son sınıf öğrencilerinin de yıl sonu başarı notunun 100 üzerinden en az 53 ya da 4 üzerinden 2,00 olması da istenen kriterler arasında yer alıyor. Açıköğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri, ücretli değişim programında olanlar, yüksek lisans ve doktora öğrencileri, 25 yaşından büyükler ise burstan faydalanamayacak.

“İSTANBUL SENİN” UYGULAMASIYLA BAŞVURULACAK
Öğrenciler, burs desteği için İBB’nin “İstanbul Senin” uygulaması üzerinden başvuru yapacak. Proje ve kriterler hakkında detaylı bilgiler “İstanbul Senin” mobil uygulamasında yer alıyor. Başvurular 16 Ekim tarihinde sonlanacak. Yapılacak değerlendirmelerin ardından burs almaya hak kazanan öğrencilere, ekim ayından itibaren 3 taksit olarak ödeme yapılacak.

“BAŞARI KRİTERLERİNE BAKIYORUZ”
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, “Hayat koşullarının zorlaşması nedeniyle İBB bu sene 75 bin öğrenciye 4 bin 500 lira öğrenim katkısı yapacak” dedi.