İBB’den korkutan deprem raporu

İBB’den korkutan deprem raporu
Geçen yıl İstanbul’da meydana gelen 5,8’lik depremin ardından tedirginlik devam ediyor. Binaların durumu ve acil toplanma alanları tartışılan konulardan biri. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) hazırladığı rapor...

Geçen yıl İstanbul’da meydana gelen 5,8’lik depremin ardından tedirginlik devam ediyor. Binaların durumu ve acil toplanma alanları tartışılan konulardan biri. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) hazırladığı rapor ise durumu gözler önüne serdi.
Düzce ve Gölcük depremlerinden edinilen deneyimler ışığında, deprem tehlikesi ve riskleri yeniden ele alan İBB, Kandilli Rasathanesi iş birliğiyle İstanbul’un 39 ilçesi için kitapçık hazırladı. Projeyle ilçelere özel analizler ve haritalamalar yapıldı.
OLASILIKLAR YER ALDI
Rapora göre; Arnavutköy’de 2 bin, Ataşehir’de 3 bin, Bağcılar’da 10 bin, Bakırköy’de 6 bin, Beyoğlu’nda 4 bin 200, Büyükçekmece’de 9 bin, Çatalca’da 2 bin, Esenler’de 5 bin, Fatih’te 15 bin, Kâğıthane’de 2 bin, Kartal’da 4 bin, Küçükçekmece’de 13 bin, Sancaktepe’de 3 bin, Silivri’de 9 bin, Sultanbeyli’de 45 bin, Tuzla’da 7 bin, Üsküdar’da 4 bin yapıda orta ve üstü hasar meydana gelmesi bekleniyor.