İddia: Meral Akşener, parlamenter sistemden vazgeçti

İddia: Meral Akşener, parlamenter sistemden vazgeçti
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, parlamenter sistemden vazgeçtiği ve Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nin kalıcı hale geldiğini ifade ettiği iddia edildi.Gazeteci Sedat Bozkurt, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in,...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, parlamenter sistemden vazgeçtiği ve Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nin kalıcı hale geldiğini ifade ettiği iddia edildi.

Gazeteci Sedat Bozkurt, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, "seçmen onaylamadı" diyerek parlamenter sistemden vazgeçtiğini öne sürdü.

Bozkurt'un yazısından ilgili bölüm şu şekilde:

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in politik yol haritasını herkes gibi ben de merak etmekteyim. Elinizde bilgi olmayınca sadece açıklamalarından ve yaptıklarından elde ettiğiniz verilerle yorum yapabiliyorsunuz. Ama bazen öyle açıklamalar yapıyor ki yorum yapmakta bile zorlanıyorsunuz. Son olarak vatandaşların sorusu üzerine millet ittifakını kendilerinin doğru bulduğunu ama seçmenin yanlış bularak oy vermediğini söyledi. Seçmenin tercihi üzerinden doğruyu yanlışı tespit etmeye çalışan bir siyaset gerçekten çok sıkıntılıdır. Seçmen Recep Tayyip Erdoğan’ı tercih ediyorsa karşısına neden aday olarak çıkıyor ya da bir adayı çıkartıyorsunuz? Yerel seçimlerde neden her seçim bölgesinde adayınız var? Seçmen sizi tercih etmiyor ise partiyi kapatacak mısınız?