İddia: Rusya’nın turist kabul listesinde Türkiye yok

İddia: Rusya’nın turist kabul listesinde Türkiye yok
Rusya’da Mart sonundan beri durdurulan uluslararası uçuşların yeniden başlatılması için hazırlanan “yol haritası”nın medyaya yansıdığı iddia edildi. Türkiye’nin 15 Temmuz’da uçuşlara başlamaya hazır olduğunu açıklamasına...

Rusya’da Mart sonundan beri durdurulan uluslararası uçuşların yeniden başlatılması için hazırlanan “yol haritası”nın medyaya yansıdığı iddia edildi. Türkiye’nin 15 Temmuz’da uçuşlara başlamaya hazır olduğunu açıklamasına rağmen RBK’nin ulaştığı listede bulunmaması dikkati çekti.
RBK gazetesinin haberine göre, Rusya Halk Sağlığı ve Tüketici Hakları Kurumu Rospotrebnazdor, 9 Avrupa ülkesi ile Çin dahil, 13 ülkeye uçuşların başlatılmasını tavsiye etti. Listede, “Turist kabul etmeye hazırız” diyen Türkiye ve Mısır bulunmuyor.
İlk etapta pandeminin durumuna göre; İngiltere, Almanya, İtalya, Macaristan, Danimarka, Hollanda, Norveç, Polonya, Finlandiya, Çin, Vietnam, Moğolistan ve Sri Lanka’ya uçuş yapılabileceği belirtildi. AB ülkeleri ise Rusya vatandaşlarının girişine izin vermiyor.