İddia: Sinan Ateş cinayetinde tutuklanan Serdar Öktem ile Ülkü Ocakları yöneticileri hastanede görüştürüldü

İddia: Sinan Ateş cinayetinde tutuklanan Serdar Öktem ile Ülkü Ocakları yöneticileri hastanede görüştürüldü
Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan avukat Serdar Öktem’in sevk edildiği hastanede Ülkü Ocakları yöneticileriyle görüştüğü iddia edildi. T24’den Asuman...

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklu bulunan avukat Serdar Öktem’in sevk edildiği hastanede Ülkü Ocakları yöneticileriyle görüştüğü iddia edildi.

T24’den Asuman Aranca’nın haberine göre, Ocak ayında tutuklanan soruşturmanın en kritik şüphelileri arasında gösterilen eski Ülkü Ocakları yöneticisi avukat Serdar Öktem, 4 Temmuz tarihinde cezaevinde rahatsızlandı ve revire kaldırıldı. Öktem, bir süre sonra kalp spazmı teşhisiyle Etlik Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.

Burada “sarı alan” olarak adlandırılan bölümde müşahede altına alınan Öktem’i, iddiaya göre birkaç saat sonra Ülkü Ocakları üst yönetiminden çok kritik 2 ismin de aralarında bulunduğu 5 kişi ziyaret etti. Ziyaretin yarım saat sürdüğü ve o tarihte yaklaşık 6 aydır tutuklu bulunan Öktem’e, “konuşmaması için bazı vaat ve telkinler”de bulunulduğu iddia edildi.

Söz konusu ziyaretin, şüphelilerin tahliyesi yönündeki talebi kabul görmeyen ve dosyaya eklenen yeni kanıtlardan rahatsızlık duyarak izne ayrıldığı öne sürülen Başsavcıvekili Ahmet Altun’un soruşturmayı devraldığı ilk tarihten yaklaşık 15 gün önce gerçekleşmesi de dikkat çekti.

Bu arada, Öktem’in bazı isimlerle görüşmesi için kalp spazmı bahanesinin öne sürüldüğü iddia edildi.

Öktem’e hastanedeyken eşlik eden personel ile cezaevinden çıkışını sağlayan yetkililer hakkında adli ya da idari bir soruşturma başlatılıp başlatılmadığı ise bilinmiyor.