İddia: Varlık fonu bünyesindeki bazı şirketlerin yabancılara satışı konusunda analizler yapılıyor

İddia: Varlık fonu bünyesindeki bazı şirketlerin yabancılara satışı konusunda analizler yapılıyor
Seçim öncesi yapılan harcamalarla Merkezi Yönetim Bütçesinde yaşanan büyük açıklar sebebiyle hükümet kaynak arayışına başladı. Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu Twitter hesabından konuya ilişkin...

Seçim öncesi yapılan harcamalarla Merkezi Yönetim Bütçesinde yaşanan büyük açıklar sebebiyle hükümet kaynak arayışına başladı. Eski Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şenol Babuşcu Twitter hesabından konuya ilişkin olarak bir iddiayı paylaştı.

Babuşcu "Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe gelirlerini artırmak için çalışmalar yapıyor. En başta ÖTV ve devlete ait mal ve hizmet fiyatlarında artış planlanıyor. Varlık fonu bünyesindeki bazı şirketlerin yabancılara satışı konusunda analizler yapılıyor." dedi.

İletişim Başkanlığı yalanladı

İletişim Başkanlığı Twitter'dan yaptığı paylaşımla iddiayı yalanladı. Başkanlık "Varlık Fonu’ndaki şirketler yabancılara satılacak.” iddiası doğru değildir. Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın Türkiye Varlık Fonu bünyesindeki şirketlerin yabancılara satışıyla alakalı herhangi bir çalışması veya gündemi bulunmamaktadır." dedi.

Yapılan açıklamada "Borsa İstanbul'daki yatırımcıların kararlarını manipüle edici spekülatif açıklamalara itibar etmeyiniz" denildi.