İfadeye çağrılan Ümit Erdim'den açıklama: Aşağılık ve şerefsiz bir varlık olduğunu ifade ettim, az bile söylemişim!

İfadeye çağrılan Ümit Erdim'den açıklama: Aşağılık ve şerefsiz bir varlık olduğunu ifade ettim, az bile söylemişim!
Ümit Erdim, 2021 yılında Aksaray'da bir öğretmenin öğrencisine şiddet uyguladığı görüntülerin ortaya çıkması üzerine sosyal medyadan tepki göstermişti. O öğretmen Ümit Erdim'e hakaret davası açtı. İfadeye çağrılan...

Ümit Erdim, 2021 yılında Aksaray'da bir öğretmenin öğrencisine şiddet uyguladığı görüntülerin ortaya çıkması üzerine sosyal medyadan tepki göstermişti. O öğretmen Ümit Erdim'e hakaret davası açtı. İfadeye çağrılan Erdim adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdim, "Özellikle toplumsal olaylarla ilgili hele ki çocuklarla ilgili olaylarda tepki göstermeliyiz. Bir yanlış varsa ortada yanlışa yanlış dememiz lazım" dedi.

"Şikayetin geri çekilmesi için 20 bin TL talepte bulundular"

Erdim, adliye önünde avukatıyla yaptığı açıklamada davadan çekilmeyeceğini ve her türlü sonuca saygı duyacağını belirtti. 

Erdim, "Tuhaf bir olayla karşı karşıyayız. Öğretmenlik yapan bir beyefendi, okul koridorunda 10 yaşındaki bir kardeşimizi döne döne dövdüğü görüntüleri çıktı. Ben de bunu Twitter hesabımdan yayınlayarak Ali Rıza Yücel aşağılık ve şerefsiz bir varlık olduğunu ifade ettim. Kendisini bu cümlelerim örselemiş olacak ki hakaret davası açmış. Zekeriyaköy Polis Karakolu'na giderek ifade verdim. Sonra uzlaşmak için aradılar. Beyefendinin şikayet geri çekmek için 20 bin TL gibi talepte bulunduğunu söyledi, kabul etmedim. Birinin talebi üzerinden ödeme yapmayız. Hukuk önünde cezam neyse çekerim" diye konuştu.

"Az bile söylemişim"

Sözlerinin arkasında olduğunu belirten Erdim, "Böyle çürük yumurtalar yüzünden öğretmenlik mesleği kutsallığından bir şey kaybetmez. Ben 30 yıl milletine, devletine hizmet etmiş Kadriye öğretmenin oğlu, aynı şekilde 25 sene de hizmet etmiş Gülay Hanım'ın da damadıyım. Öğretmenlik tertemiz çocuklar yetiştirmeyi gerektirir. Bunun da yöntemi o videodaki gibi görüntüler değildir. Ben dava sürecinde gelecek her türlü sonuca razıyım. Sözümün de arkasındayım. Kameraların önünde bir şey söylemek istemiyorum ama az bile söylemişim herhalde...." ifadelerini kullandı. 

"Yanlışa yanlış dememiz lazım"

Erdim benzer bir durum karşısında yine aynı tepkiyi vereceğini de belirtti. Erdim, "Özellikle toplumsal olaylarla ilgili hele ki çocuklarla ilgili olaylarda tepki göstermeliyiz. Bir yanlış varsa ortada yanlışa yanlış dememiz lazım" dedi.

Ne olmuştu?

Olay 2021 yılının aralık ayında meydana geldi. Aksaray'ın Ortaköy İlçesi'nde bulunan Şehit Salih Aksu Ortaokulu'nda matematik öğretmeni olarak görev yapan Ali Rıza Yücel bir öğrencisinin kendisine küfrettiğini söylemesi üzerine sinirlenen öğretmen, öğrenciyi sınıftan dışarı çıkararak tokatladı, boğazını sıkarak dakikalarca darp etti. Olaya tanık olan teknoloji ve tasarım öğretmeni Gülcan Ünlü, müdahale ederek öğrenciyi Ali Rıza Yücel'in elinden güçlükle kurtarmıştı. 

Güvenlik kameralarına yansıyan olayın ardından öğrencinin babası Duran K., oğlunu hastaneye götürdü ve Ali Rıza Yücel hakkında savcılığa şikayette bulundu. 25 Mart'ta görülen duruşmada mahkeme, Ali Rıza Yücel'i 'beden ve ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kamu görevlisinin sahip bulunduğu nüfuzu kötüye kullanmak suretiyle basit yaralama' suçundan 1,5 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sonraki süreçte ise Ali Rıza Yücel'in Milli Eğitim Bakanlığı tarafından mesleğine son verildiği ve daha sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde memur olarak yeni bir göreve başladığı ortaya çıktı.

Daha sonrasında Öğretmen Ali Rıza Yücel, kendisini eleştiren kişilere karşı hukuki süreç başlattı. Ünlü oyuncu Ümit Erdim de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle Ali Rıza Yücel tarafından hakaret davasıyla karşı karşıya kaldığını şu paylaşımıyla duyurmuştu;