İHD: Çanakkale Cezaevi’nde karantina süresi 8 haftaya kadar uzuyor

İHD: Çanakkale Cezaevi’nde karantina süresi 8 haftaya kadar uzuyor
İnsan Hakları Derneği (İHD) Balıkesir ve Çanakkale hapishanelerinde bakımsız ve sağlıksız koşullara dikkat çekti. Karantina koğuşunda karantina süresinin 8 haftaya kadar çıktığı ifade edildi.Sağlık hizmetlerine erişimde...

İnsan Hakları Derneği (İHD) Balıkesir ve Çanakkale hapishanelerinde bakımsız ve sağlıksız koşullara dikkat çekti. Karantina koğuşunda karantina süresinin 8 haftaya kadar çıktığı ifade edildi.

Sağlık hizmetlerine erişimde salgın nedeniyle ciddi aksamalar yaşandığı belirtilen Çanakkale Cezaevi’nde, “Kurumdaki karantina uygulaması ciddi anlamda problemlidir. Zira karantina koğuşunun çok kalabalık, sıkışık, tavanı çok alçak ve havalandırma ve hijyenin yetersiz olduğu belirtilmiştir” denildi.

Duvar’daki habere göre, “Her dışarı gidip gelen aynı koğuşa alınmaktadır” denilen Çanakkale Cezaevi ile ilgili raporda tutuklu ve hükümlülerle yapılan görüşmeler de yer aldı. Cezaevi raporunda, “Aynı koğuşta yaşlılar, hastalar olduğu, her yeni biri girdiğinde daha önce koğuşa gelenlerin de karantina süresi uzadığı, bu nedenle zaman zaman karantina süresinin 8 haftaya kadar uzadığı belirtilmiştir. Karantina koğuşunun zaman zaman bir bulaş merkezi haline geldiği, bunun da mahpusları hastaneye gitme konusunda caydırdığı anlaşılmaktadır. Karantina koğuşunun bu hali nedeniyle mahpuslar hastalıklarına ilişkin muayenelerini ertelemekte olduğu, bunun da başka hastalıklara sebebiyet verdiği anlaşılmıştır” denildi.