İktidar HDP’yi parçalama arayışında

İktidar HDP’yi parçalama arayışında
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü liderliği suçlamasından hüküm giyen Alaattin Çakıcı’nın tehditleri ile ilgili “Kendisinin,...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24’te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Kılıçdaroğlu, organize suç örgütü liderliği suçlamasından hüküm giyen Alaattin Çakıcı’nın tehditleri ile ilgili “Kendisinin, eşinin ve çocuklarının telefonlarının dinlendiğini” söyleyerek, “Ailemin ellerine silah alıp beni koruyacak halleri yok. Sanıyorlar ki bir kişiyi ortadan kaldırdığınız zaman sorunlar çözülür. Tam tersine Türkiye kaos süreci içine girebilir” dedi.


İMRALI İDDİASI
Kılıçdaroğlu, “Yeni bir Kürt partisi kurmak istiyorlar” iddiasıyla yöneltilen soruya da yanıt vererek, “İktidar HDP’yi kendi yanına çekemeyince ikinci parti kurup HDP’yi parçalama arayışında. ‘İmralı ile görüşme yapabilir miyiz, ikna edebilir miyiz’ gibi bilgiler geldi” dedi.

AK PARTİ’DEN YANIT GELDİ

AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı “HDP’ye alternatif parti kurmak istiyorlar” yorumuna, “Gündemi saptırmaya yönelik klasik CHP yalanlarından bir tanesi daha. Ne kadar uğraşsalar da içlerine düştükleri vahim durumu örtemezler” sözleriyle karşılık verdi.