İKTİDARI BAHÇELİ’DEN ALDIK BAHÇELİ’YE DEVRETTİLER

İKTİDARI BAHÇELİ’DEN ALDIK BAHÇELİ’YE DEVRETTİLER
Gelecek Partisi birinci yaşını doldurdu. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, partisinin kuruluşunun birinci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı, AK Parti’den neden ayrıldıklarını özetledi. Davutoğlu eski partisini, “AK Parti...

Gelecek Partisi birinci yaşını doldurdu. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, partisinin kuruluşunun birinci yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı, AK Parti’den neden ayrıldıklarını özetledi. Davutoğlu eski partisini, “AK Parti bir aile yönetimine, iktidar ise başta 28 Şubat artıkları olmak üzere Türkiye’nin ve milletin hayrına sicilleri boş, ancak darbecilikten ekonomik iflasa sicilleri sabıkalı isimlerle koalisyon hükümetine döndü. 20 yıl önce Türkiye’yi iflasa götüren Bahçeli’den devraldığımız iktidar anahtarını, 20 yıl sonra Sayın Erdoğan milletin bütün emeğini ve AK Parti’nin birikimini yok ederek tekrar Bahçeli’ye teslim etti” sözleriyle tarif etti.


Davutoğlu iktidarı, “Vesayet rejimi” diye adlandırdı, “Bu koalisyon iktidarı her ne kadar Türkiye’de olsa da artık milletle aynı dünyada yaşamamaktadır. Öncelikle altını açık bir şekilde çizerek ifade edeyim, karşımızda ağır bir vesayet rejimi bulunmaktadır. Vasisi Bahçeli, rota çizeni Perinçek olan bu vesayet rejiminden Sayın Erdoğan’a sadece sözcülük kalmıştır” dedi.


“Hayaller tam bağımsız Türkiye, gerçekler bir odaktan başka odağa, bir eksenden başka eksene ne yaptığını bilmez şekilde savrulan Türkiye” diyen Gelecek Partisi lideri, “Gelecek Partisi yarınlara odaklandıkça geçmişin yükünün azalacağını, 21. yüzyıla baktıkça geçen yüzyılın kısır çekişmelerinin anlamsızlaşacağını, geleceğe yürüyecek iradeyi ortaya koydukça eski Türkiye defterinin kapanacağını bir yıl gibi kısa bir sürede herkese göstermiştir” diye konuştu.