İlahiyatçı profesör Öztürk: Kur'an'da kadını dövme de var, çok eşlilik referansı da var

İlahiyatçı profesör Öztürk: Kur'an'da kadını dövme de var, çok eşlilik referansı da var
İlahiyatçı profesör Mustafa Öztürk, Kur'an-Kerim'in Medine döneminde inen beyanlarının dikkate alındığında İslam'ın yumuşak karnının kadınlar olduğunu belirterek "Kur'an'da basbaya dövme de var, çok eşlilik referansı...

İlahiyatçı profesör Mustafa Öztürk, Kur'an-Kerim'in Medine döneminde inen beyanlarının dikkate alındığında İslam'ın yumuşak karnının kadınlar olduğunu belirterek "Kur'an'da basbaya dövme de var, çok eşlilik referansı da var" diye konuştu.

Medyascope'ten Ruşen Çakır'ın konuğu olan Prof. Mustafa Öztürk şöyle konuştu:

"Kur'an-ı Kerim'in özellikle Medine döneminde inen kadınlarla ilgili olan beyanlarını dikkate aldığımızda İslam'ın yumuşak karnı kadındır. Dolayısıyla bu adamların kadına biçtikleri geleneksel rol Kur'an-Kerim metniyle uyuşur bir yönü oldu. Kur'ancı modernist yaklaşımı; yani 'Kur'an'da kadına ne vurmaktan söz edilir ne çok eşlilikten söz edilir. Kölelik, cariyelik yoktur' şeklindeki şeylerinin son derece ilkesiz ve ilmi namustan yoksun manipülatif tahrif olduğu kanaatindeyim. Oturmuşlar 2023 Türkiyesi'nin Batı yakasına 'Kur'an-ı Kerim yazsak ve kadına rol biçsek nasıl olur?' diye tasarlamış ve yeniden yazıyorlar. Kur'an'da basbaya dövme de var, çok eşlilik referansı da var"