İlçe Seçim Kurulu AKP’li adayın seçim afişlerinin kalıdıracak

İlçe Seçim Kurulu AKP’li adayın seçim afişlerinin kalıdıracak
Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli, AKP rakibinin seçim afişlerini şehir merkezindeki inşaat alanından kaldırmak için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Kurul, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'a ait reklam...
Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli, AKP rakibinin seçim afişlerini şehir merkezindeki inşaat alanından kaldırmak için İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Kurul, Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'a ait reklam görsellerinin kaldırılması kararı aldı.

Saadet Partisi Zonguldak Belediye Başkan Adayı Cem Dereli, AK Partili Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ömer Selim Alan'a ait seçim afişlerinin kaldırılması yönünde İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulundu.

Gazete Duvar'dan Mustafa Özdemir'in haberine göre, İtirazı değerlendiren kurul, şehir merkezindeki Zonguldak Belediye Başkanı Selim Alan'a ait reklam görsellerinin kaldırılması kararı aldı.

'Burası TOKİ’ye ait inşaat alanı'

Konuyla ilgili açıklama yapan Saadet Partisi Zonguldak belediye başkanı Cem Dereli, söz konusu inşaatın TOKİ’ye ait olduğunu belirterek, “Burası TOKİ’ye ait bir inşaat alanı. İnşaat alanını iş güvenliği şartnamesi gereği çevreleyen panolara siyasi ve ticari bir şey aşılamaz. Orası bilbord değil. Burası kamusal bir alan. İlçe Seçim Kurulu AKP’li üye dışında oy çokluğuyla afişlerin kaldırılmasına karar verdi. Bu arada yine AKP Zonguldak’a Belediye Başkan Adayı Selim Alan’ın afişlerinde, seçim arabaları ve seçim bürosunda yazan 'Cumhur ittifakı Adayı' ifadesine de itiraz ettik. İlçe Seçim Kurulu bu konunun kendilerini aştığını, Yüksek Seçim Kurulu’na başvurmamız gerektiği yönünde görüş bildirdi. Ülkede adalet olmadığı için çok da şaşırmadık. Ama biz yasaların uygulanması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

Öte yandan kararın tebliği AKP İl Başkanlığı'na ulaşmasının ardından önümüzdeki günlerde söz konusu afişlerin kaldırılması bekleniyor.