İliç faciasında yeni gelişme: 6 işçi bir noktada, 3 işçi bir noktada

İliç faciasında yeni gelişme: 6 işçi bir noktada, 3 işçi bir noktada
Erzincan İliç’te meydana gelen maden faciasında dördüncü gün. Göçük altında kalan işçileri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, hala bulunamayan 9 işçiden; 6'sının...
Erzincan İliç’te meydana gelen maden faciasında dördüncü gün. Göçük altında kalan işçileri arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, hala bulunamayan 9 işçiden; 6'sının bir noktada, 3'ünün de bir başka noktada olduğunu söyledi.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası'nda çıkarılıp istiflenen toprak, 13 Şubat saat 14.28'de kaydı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, 200 metrelik yamaçtan bir su gibi vadiye doğru aktı. 9 işçi, geniş bir alana yayılan toprağın altında kaldı.

Toprak altında kalan işçileri kurtarmak için Erzincan başta olmak üzere, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresin, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli'nden gelen AFAD ekipleri de görev aldı.

Ayrıca olay sonrası başlatılan soruşturma kapsamında Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama göre olayda kusuru olduğu değerlendirilen firmanın işveren vekili pozisyonunda bulunan Kanada uyruklu bir kişinin de bulunduğu 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin gözaltı halleri devam ederken soruşturmanın da sürdüğü öğrenildi. (DHA)

Bayraktar: Kirlilik tespit edilmedi

Öte yandan Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, bugün yaptığı açıklamada, İliç'teki altın madeninde yaşanan toprak kayması faciasında yürütülen kurtarma çalışmalarında bugün yeni bir aşamaya geçildiğini açıkladı.

Mahsur kalan işçilerden 6'sının bir noktada, 3'ünün de bir başka noktada olduğunu söyleyen Bakan Bayraktar, "İnşallah bir netice alırız. Buradaki ailelerin, işçi kardeşlerimizin yakınlarının beklentileri var. Biz de bunlara cevap verebilmek için çalışıyoruz." dedi.

Bölgede siyanür tehlikesi nedeniyle sürekli olarak ölçümler yapıldığını söyleyen Bakan Bayraktar, şu ana kadar kirlilik tespit edilmediğini söyledi.

Bakan Bayraktar ayrıca gözaltına alınan şüphelilerin adliyeye sevk edildiğini bildirdi