İLK KADIN BAŞBAKAN ÇİLLER'İN OĞLU KARISINI DÖVDÜ

İLK KADIN BAŞBAKAN ÇİLLER'İN OĞLU KARISINI DÖVDÜ
Eski başbakan Tansu Çiller’in oğlu Mert Çiller’in iki çocuğunun annesi Zeynep Çiller, şiddete maruz bırakıldığını öne sürdü. Kaburgaları kırılıncaya kadar dayak yediğini, kafasının duvardan duvara vurulduğunu söyleyen...

Eski başbakan Tansu Çiller’in oğlu Mert Çiller’in iki çocuğunun annesi Zeynep Çiller, şiddete maruz bırakıldığını öne sürdü. Kaburgaları kırılıncaya kadar dayak yediğini, kafasının duvardan duvara vurulduğunu söyleyen Zeynep Çiller, Mert Çiller’e boşanma davası açtı. Aile Mahkemesi Mert Çiller hakkında evden uzaklaştırma ve Zeynep Çiller’e yaklaşmama cezası verdi.

Sözcü’nün haberine göre; çiftin oturduğu İstinye’deki dairenin sahibi Tansu Çiller, mahkemenin evi Zeynep Çiller’in kullanımına vermesinin ardından tahliye davası açtı. Tansu Çiller mahkemeden aldığı karar ile mahkemenin Zeynep Çiller’in kullanımına verdiği evi boşalttırdı. Zeynep Çiller ve iki çocuğu sokakta kaldı. Mert Çiller ile 11 yıldır evli olan Zeynep Çiller avukatı aracılığıyla İstanbul Aile Mahkemesi’ne boşanma davası açtı. Zeynep Çiller, dava dilekçesinde Mert Çiller’in kendisini saçından sürükleyerek kafasını duvardan duvara vurduğunu söyledi. Zeynep Çiller çocuklarını alarak komşularına sığındı. Komşuların 155 Polis İmdat hattını araması üzerine Zeynep Çiller şikayetçi oldu.
TEHDİT İDDİASI
Bu sırada eski başbakanlardan Tansu Çiller avukatı ile birlikte aile konutuna gelerek iddiaya göre polislerin işlem yapmasını engellemeye çalıştı. Tansu Çiller, Zeynep Çiller’in şikayetçi olması durumunda ‘Çocuklarını bir daha göremezsin’ şeklinde tehdit ettiği boşanma dilekçesinde yer aldı. Çocuklarını üst kat komşusuna emanet eden Zeynep Çiller, polislerle birlikte İstinye Devlet Hastanesi’ne giderek darp raporu aldı.
DUYMA KAYBI OLUŞTU
Çiller’in Zeynep Çiller’i pek çok kez şiddete maruz bıraktığının anlatıldığı dilekçede, 2017’de ise Zeynep Çiller’i kaburgası kırılıncaya kadar dövdüğü ifade edildi. Zeynep Çiller’e yönelik işkence boyutuna varan şiddet eylemleri nedeniyle genç kadının sol kulağında yüzde 70 duyma kaybına varan kalıcı ağır hasar oluştuğu belirtildi.

30 BİN TL NAFAKA
Zeynep Çiller, dilekçesinde Mert Çiller’in toplam 300 bin TL nafaka, 10 milyon TL de tazminat ödemesini istedi. Ayrıca aile konutunun kendisi ve çocuklara tahsisini istedi. Aile Mahkemesi bu talebi kabul ederek, konutu Zeynep Çiller’e özgüledi. Mahkeme ayrıca çocuklar ve anne için Mert Çiller’in ayda toplam 30 bin TL nafaka ödemesine hükmetti.