İmamoğlu 'Afete Dayanıklı İstanbul' projesini tanıttı: Naci Görür 'İstanbul şablonuna uygundur' dedi

İmamoğlu 'Afete Dayanıklı İstanbul' projesini tanıttı: Naci Görür 'İstanbul şablonuna uygundur' dedi
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘Afete Dayanıklı İstanbul’ sunumunu dinleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Sunulan proje, depreme dayanıklı bir İstanbul şablonuna uygundur” dedi.İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘Afete Dayanıklı İstanbul’ sunumunu dinleyen Prof. Dr. Naci Görür, “Sunulan proje, depreme dayanıklı bir İstanbul şablonuna uygundur” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul Proje Tanıtım Toplantısı”nı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. İBB’nin 5 yılda depreme yönelik yaptığı çalışmaları paylaştı. Yeni dönem için projelerini duyurdu, 10 başlıkta İstanbul'da dönüşüm için vaatlerini sıraladı. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Volkan Demir, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, CHP Parti Meclisi Üyeleri Bedirhan Doğru, Cem Aydın ve Mahir Yüksel ile Prof. Dr. Naci Görür ve çok sayıda akademisyen katıldı.

İstanbul’un vizyonunu oluşturacak ve dönüştürecek projeler için tematik toplantıların ilkini İstanbul için tam yol ileri başlığıyla gerçekleştiren İmamoğlu, “Depremle mücadele, afetle mücadele bizim en önemli konularımızın başında. Afetlere dayanıklı bir İstanbul sürecini özenli bir biçimde takip edeceğiz, zorlayacağız. Çok paydaşı olduğunu bilerek, bütün paydaşlarını meselenin içinde tutmaya gayret edeceğiz. Gelmek istemese de, olmak istemese de çağrılarımızı yapmaya ısrarla devam edeceğiz. Ama aynı zamanda yapılan her çağrıya da eşlik konusunda ‘amasız’, ‘fakatsız’ koşa koşa gideceğiz. Çünkü bu mesele gerçekten ülkemiz için çok önemli bir mesele” dedi.

“Bugünden başlayarak 10 ayrı temada İstanbul'u geleceğe taşıyacak ve kentimizi dönüştürecek projeleri sunacağım” diyen İmamoğlu, “Sunumlarımız tamamlandığında göreceksiniz ki 10 x 10= 100 başlıkta vizyoner projelerimizle biz bu sürece hazırız. 10 temada hazırlığımız var ve bu 10 temada 10 önemli maddenin her birisini sizlerle paylaşıyor olacağım” şeklinde konuştu.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, İmamoğlu’nun sunumunu izleyenler arasında yer alan Prof. Dr. Naci Görür, İmamoğlu'nun projesini değerlendirdi. Prof. Görür, “Biz İstanbul’u depreme dirençli bir kent yapmak zorundayız. Bu iş siyasetle, parti ile ilgilisi yok. Bizim insanımızın can güvenliği İstanbul’un depreme dayanıklı olmasıyla mümkündür. Bugün açıklananlar, İstanbul’un depreme hazırlama şablonuna uygundur. Daha önce açıklananlar da uygundur. Biri bazı bileşene daha ağırlık veriyor. Diğeri de başka bileşenlere ağırlık veriyor. İster muhalefet olsun ister iktidar olsun İstanbul için planları bilimsel şablona uygun. Bunlar sevindirici” dedi.

Verilen vaatlerin denetlenmesi gerektiğine vurgu yapan Görür, “Bence herkes bu anlattıklarını yapmakla mükellef. Halkımız da bütün farlarını buralara doğru yönelterek denetlemeli. Anlattıklarını yapmadıklarında sandıkta hesabını sorulmalı" diye belirtti.