İmamoğlu, AK Parti'nin yurtlardaki 'vakıf' sevdasını anlattı

İmamoğlu, AK Parti'nin yurtlardaki 'vakıf' sevdasını anlattı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamıplu, Maltepe, Bayrampaşa ve Eyüpsultan Kız Öğrenci Yurdu Açılış Töreni'nde açıklama yaptı. AK Parti döneminde İBB'nin taşınmazlarının ve hizmetlerinin vakıf ve...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamıplu, Maltepe, Bayrampaşa ve Eyüpsultan Kız Öğrenci Yurdu Açılış Töreni'nde açıklama yaptı. AK Parti döneminde İBB'nin taşınmazlarının ve hizmetlerinin vakıf ve derneklere tahsis edildiğini hatırlatan İmamoğlu, "Bizden önceki yönetime göre İstanbul'un yurt sorunu yoktu. Kendileri için enteresan düzen kurmuşlardı. İBB'nin bütçesiyle, yani 16 milyon insanımızın vergileriyle, parasıyla birlikte yurtlar inşa edip sonra da bunları bir kısım kendilerine yakın olan derneklere, vakıflara teslim etmeyi bir yöntem olarak kendilerine uygun görmüşlerdi. Büyükşehir Belediyesi olarak yurt yapıyor, masraflarını karşılıyor ama yönetiminde hiçbir hakkı olmaksızın bunu bir kısım vakıflara ve derneklere teslim ediyorlardı. İnanın defalarca kendime 'neden' diye sorsam da kendimce, aklımca, mantığımla, vicdanımla birlikte bir cevabını bulamadım" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu şöyle devam etti: “Ancak bakış açısı şu: Belediyeler bu işi işletirse, İBB o yapılan vakıflara ve derneklere emanet edilen bu yurttları işletirse bundan gençler faydalanırdı, bundan bir kısım vakıflar ve dernekler faydalanamazdı. Temel bakış burada. Dertleri buydu. Süreci bu kurumlara mahkum etmeye dönük yol haritasını yürüten insanların hangi akla hizmet ettiğini hepimiz biliyoruz. Bu kesinlikle hukuk dışıdır, ahlak dışıdır. Açıkçası bir israf düzenidir.”